Ugrás a tartalomra

Zajlik a Tavaszi Vadvirág Fesztivál Adán

2022.06.04
10:53
2022.06.04
16:27
Forrás
Pannon RTV
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör minden évben a tavaszi fesztivál gálaműsorával örvendezteti meg a néptánc és népzene kedvelőit. Idén debreceni vendégek színesítették a repertoárt.

A 18. alkalommal zajló fesztivál gálaműsorán fellépett az adai Bodros tamburazenekar. A többi között palatkai és gömöri néptáncokat adtak elő a Hagyományápoló Kör csoportjai.

Virág Borbála 11 éve tagja a Vadvirág Hagyományápoló Körnek. 5 évesen kezdett táncolni és furulyázni. Nagyon szereti a fellépések hangulatát, így az új helyszínen, az adai nyári színpadon megszervezett gálát is élvezte.

„Ennek is megvan a maga hangulata, de nekem tetszik, hogy szabadtéri helyszínen van idén megrendezve a fesztivál. A különlegessége az, ami mindig, ez az egész hangulat, ami ezeket a napokat körülövezi, meg a vendégek, akik érkeztek és a velük kötött barátságok.”

A debreceni Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes 2000 óta ápol szoros kapcsolatot az adaiakkal. Vajdaszentiványi és rimóci táncokkal készültek a fellépésre.

Törökné Csécs Lenke, művészeti vezető, Főnix Néptáncegyüttes, Debrecen: „Mérhetetlen sokat tanultunk egymástól. A nyelvünk nagyon közös, a néptánc nyelve, illetve a népzene szeretete. Azt hiszem, ez minden magyar ajkúnak kötelessége, hogy a néphagyományt, most már nem mondjuk, hogy őrizze, de továbbvigye, és ez egy nagyon fontos dolog.”

A Vadvirág tavaszi fesztiválja három napon keresztül tart.

Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör, Ada: „A vendégekkel kirándulni megyünk majd Zentára, Magyarkanizsára és Tóthfaluba, tehát ott zárjuk a napot. Vasárnap pedig délelőtt a szentmisén veszünk részt és a szentmise után, mivel pünkösd van, így egy pünkösdi összeállítással fogjuk meglepni a hívőket.”

A fesztivál záróprogramján Adán is bemutatják a Juhász zenekar „Tudom én már” címet viselő lemezét. A koncert vasárnap 17 órakor lesz a Vadvirág Hagyományápoló Kör székházában.

Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Ada
Vadvirág Hagyományápoló Kör
Varga Lívia
néptánc

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.