Ugrás a tartalomra

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

2024.02.24
12:11
2024.02.24
16:16
Forrás
Pannon RTV
Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

A művész beszélgetőtársa Pécsi Györgyi irodalomtörténész volt. Az est folyamán felcsendültek népi énekek is a Liszt-díjas Navratil Andrea népdalénekes előadásában.

Az előadás alatt szó esett Vári Fábián László munkásságáról, amely a mai napig nagy hatással van a kárpátaljai magyarság kultúrájára, főleg a jelenlegi háborús időszakban – emelte ki a költő.

Vári Fábián László, Kossuth-díjas költő: „Mi az elmúlt évtizedekben azon munkálkodtunk társainkkal, hogy a kárpátaljai kultúra értékeit feltárjuk, és olyan állapotban adjuk át az utókornak és a jelen nemzedékeinek, hogy használni tudják, erősítse a lelküket, erősítse a magyarság tudatukat. Most ezt a kultúrát egyelőre tovább építjük, továbbvisszük folyóirataink, kisebbségvédelmi szervezeteink vannak és még működnek, amelyek szükségesek mindenképpen ehhez a túléléshez.”

Magyarkanizsa
könyvbemutató

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.