Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Zenés, táncos gálaműsor a táncházmozgalom tiszteletére Zentán

2022.08.14
09:54
Forrás
Pannon RTV
Zenés, táncos gálaműsort tartanak a magyar és a szerb népi kultúra, valamint az 50 éves táncházmozgalom tiszteletére a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében ma 18 órától.

Az eseményt a Közszolgálat a Magyar Kultúráért Alapítvány szervezi. Az ünnepi műsorban közreműködik többek között Sebő Ferenc, Eredics Gábor, Szabó Zoltán, Bakos Árpád, Csizmadia Anna, Baráth László, Radić Violeta szólisták, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a zentai SKC Stevan Sremac táncegyüttesei, valamint a Juhász és a Pendergő zenekarok. A belépés díjtalan.

táncházmozgalom
Zenta
Zentai Magyar Kamaraszínház

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.