Ugrás a tartalomra

Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda könyvét

2012.08.29
16:44
Vajdaságban először Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda óbecsei születésű, ma Svájcban élő írónő nagy sikerű, Galambok röppennek föl című könyvét, amely elnyerte a német és a svájci Könyvdíjat is
Vajdaságban először Zentán mutatták be Nagy Abonyi Melinda óbecsei születésű, ma Svájcban élő írónő nagy sikerű, Galambok röppennek föl című könyvét, amely elnyerte a német és a svájci Könyvdíjat is. Nagy Abonyi Melinda Galambok röppennek föl című könyve 2010-ben jelent meg német nyelven, magyarra ez év februárjában fordították. A regény egy Svájcba települő vajdasági magyar család életét meséli el, közelebbről mutatja meg azoknak a délvidéki magyar embereknek a sorsát, akik egy nyugat-európai országban próbálnak boldogulni. Az írónőt nemcsak Óbecséhez, hanem Zentához is érzelmi szálak fűzik.



„Mindig itt voltam a nagymamámnál, 2007-ben voltam itt utoljára, mert aztán született a kisgyerekem, és azóta nem voltam. Nagyon mély érzések kötnek ide, úgyhogy nagyon örültem, hogy ide jöhettem, és kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan viszonyulnak az emberek, de nagyon örülök, hogy itt tudom bemutatni a könyvemet” – mondta a szerző. A zentai Alkotóházban megtartott könyvbemutatóra nagyon sokan voltak kíváncsiak. A beszélgetés német nyelven zajlott. Annak ellenére ugyanis, hogy Melinda jól beszél magyarul, azt mondta, nem tudja magát olyan szépen kifejezni, mint szeretné. A beszélgetést Blaschtik Éva, a könyv fordítója tolmácsolta a közönségnek. Szerinte a könyvnek nagyon jó a fogadtatása a magyar olvasóközönség körében is. „Nagyon sok recenziót írtak, és ez már egy örvendetes dolog, mert egy könyvet nem szoktak ennyire megtisztelni, úgyhogy a legfontosabb napilapokban jelent meg recenzió róla, jelent meg a Magyar Nemzetben, jelent meg a Népszabadságban, az Élet és Irodalomban, de kisebb lapokban is és internetes fórumokon is” – emelte ki a fordító. A könyv érdekessége, hogy a borítón szerbül szerepel az írónő neve. Elmondása szerint nevének a már említett változata érzékelteti egy kicsit a könyv tartalmát is, vagyis azt, hogy milyen fogadtatásban volt része a vajdasági magyar családnak Svájcban.
könyv
bemutató
Nagy Abonyi

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.