Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel - archívum

150 nap felújítás – 150 nap forgalmi dugó

2019-07-18
15:16
2019-07-18
16:36
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a szabadkai Makszim Gorkij utca felújítása és bővítése Szabadka szívében. Az elkövetkező 150 napban torlódásokra és közlekedési fennakadásokra lehet számítani.

A hét elején kezdődtek el a munkálatok a Makszim Gorkij utcában Szabadkán. A tervek szerint több balra forduló sáv épül ki, ami így megkönnyíti a közlekedést és csökkenti az ezen a szakaszon kialakult forgalmi dugókat. A stábunk által megkérdezettek jó ötletnek tartják a sávbővítést a rendkívül forgalmas utcában.

Ema Juriga: „Az autósoknak szuper lesz, kibővítik az utat, de nekünk gyalogosoknak nagyon kevés hely marad. Nem tudom, a biciklik számára előláttak-e valamit, mert néha kerékpárral közlekedem.”

Fecskés Gábor: „Biztos, hogy jobb lesz. Ez hiányzott. Csak nem lesz a bicikliknek út, azzal mit csinálunk? Hol mennek a biciklik?”

Az átépítéssel a közlekedésbiztonság és a környezetvédelmi mutatók is javulni fognak Szabadkán - mondta el Újhelyi Ákos, az észak-bácskai város Tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „Erre azért volt szükség, mert torlódások és dugók alakultak ki a központban, főleg a reggeli órákban, illetve délután, amikor a munkások munkába igyekeztek, illetve jöttek hazafelé. A beruházás összértéke 73 millió dinár, a beruházó Szabadka városa. A Nagyberuházási Igazgatóságtól 73 millió dinárt kapott infrastruktúra fejlesztésére, ebből fog ez a szélesítés megvalósulni.”

A tervek szerint 150 nap van előlátva a munkálatok befejezésére, azonban a város vezetése szerint előbb is elkészülhet a kivitelező.

Szabadka
Makszim Gorkij utca
felújítás
útfelújítás
Újhelyi Ákos
Nagyberuházási Igazgatóság

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.