Ugrás a tartalomra

321,6 millió dinár 44 vajdasági vállalatnak

2023.07.18
17:05
2023.07.18
17:28
Forrás
Pannon RTV
44 vajdasági vállalat részesült vissza nem térítendő támogatásban a tartomány jóvoltából. Összesen 321,6 millió dinárt különítettek el a pályázatokra.

A fémmegmunkálással foglalkozó adai T-1 Abraziv Kft. egy 16 millió dinár értékű megmunkáló központtal bővíti gépparkját. Ebből 8 millió dinárt a tartományi kormány támogatása tesz ki.

Tóth Tamás, ügyvezető, T-1 ABRAZIV kft, Ada: „1986 óta működő második generációs családi vállalkozásról van szó, amely az élelmiszeripar számára gyárt csereszavatos pótalkatrészeket. A termelésünk több mint 90 százaléka kivitel, több mint 30 országban öt kontinensen értékesítünk.”

A vegyipari, élelmiszeripari, és gyógyszeripari cégek részére műanyag csomagolást gyártó ópazovai Umprom Kft. először részesült tartományi támogatásban.

Radica Stanković, igazgató, Umprom Kft., Ópazova: „Új eszközök és felszerelések vásárlására költjük, amelyek a jelenlegi igényeknek és a piaci követelményeknek megfelelnek. Ezek az elektromos gépek kevésbé szennyezik környezetünket, azonban gyártóként nagy költséget jelentenek számunkra, tehát ez mindenképpen nagyon fontos nekünk.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke elmondta, hogy a legfejlettebb felszerelések beszerzése nagyban hozzájárul a technológiai fejlődéshez. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően az alkalmazottak száma, és a vállalkozások nyeresége is növekszik - emelte ki a politikus. „Amikor összehasonlítjuk Vajdaságot a belgrádi régióval és az országunk középső, illetve déli részeivel, kiderül, hogy Vajdaságban az utóbbi 3 évben a gazdasági nyereség a legnagyobb növekedést mutatta. Arra számítok, hogy ezt a legjelentősebb mértékben fenntartjuk a következő időszakban is.”

A tartományi titkárság szeptembertől további egymilliárd dinár értékű pályázatot ír ki, amely pénzügyi, technológiai és fejlesztési ösztönző lesz mindazok számára, akik versenyképesek akarnak maradni a piacokon – tette hozzá a tartományi kormány elnöke.

Újvidék
támogatás
vissza nem térítendő támogatás
tartományi kormány
Igor Mirović
vállalat

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.