Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

5 millió dinár a zentai gazdáknak

2020.12.10
12:48
2020.12.10
17:12
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen zárult Zenta község mezőgazdasági pályázata.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szerződéseket ma délelőtt írták alá a gazdák a Városháza dísztermében. A pályázatot november elején írták ki, és 5 vonalat indítottak: kettőt a jószágtenyésztők számára, továbbá a növénytermesztők biztosításának a támogatására, a méhészeknek, valamint a legújabbat, a piaci őstermelők megsegítésére írták ki.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A keret összesen 5 millió dinár volt. 171 sikeres pályázatot bírált el a bizottság. Ezeknek a pályázatoknak az aláírása most van folyamatban a helyi közösségeken keresztül. A járványhelyzet miatt meghatároztuk, hogy ki mikor érkezhet, és a helyi közösségekben írhatja alá a szerződést. Úgy tervezzük, hogy ezeknek a szerződéseknek az aláírása a héten megtörténik, és jövő héttől kezdve folyamatosan fizetjük ki a szerződésben foglalt támogatási összegeket, és ezt december 25-éig szeretnénk befejezni.”

Zenta
pályázat
mezőgazdaság
Városháza
aláírás
gazda
termelő
szerződés
őstermelő
méhész

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.