Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ada község ünnepel

2021.07.02
15:56
2021.07.02
17:16
Forrás
Pannon RTV
A község napját ünneplik Adán. Az ebből az alkalomból szervezett díszülésen átadták a Iuventus Pro Urbe és Pro Urbe-díjat, valamint a polgármesteri elismeréseket.

Ada község napja alkalmából díszülést tartott a községi képviselő-testület. Kiosztották a június 24-ei ülésen elfogadott elismeréseket, a Pro Urbe és Iuventus Pro Urbe-díjakat.

Tóbiás József, elnök, Ada KKT: „A KKT nyilvános pályázatot és felhívást intéz a lakosság irányába, lehetnek magánszemélyek, lehetnek civil szervezetek, intézmények, tehát bárki adhat jelölést egy-egy díjra.”

Pannon RTV

Idén két fiatal érdemelte ki a Iuventus Pro Urbe-díjat. A moholi Isidora Živković színkitűnő tanulója az óbecsei Gimnáziumnak, és a birkózásban is jeleskedik. A fiatalok alkotó tevékenységéért járó plakettet vehette át továbbá az Adai Műszaki Iskola végzős tanulója, Mészáros Benedek is: „Szerintem legfőbb oka ennek a díjnak, hogy részt vettem a Neumann versenyen, ami a programozóknak szervezett esemény, ahol az emberek bemutathatják a tehetségüket és a tudásukat. Itt jeleskedtem én is, különböző díjakat kaptam és ez egy nagyon nagy pozitívum az életemben.”

Pannon RTV

Resócki Rolland néptáncot oktat, gyűjtései hozzájárulnak a Tisza-mente táncanyagának feltárásához. Munkáját Ada község Pro Urbe-díjjal jutalmazta: „Igazából picit számítottam rá. Az elmúlt napokban hallottam róla és kaptam értesítést, hogy mégsem azt sikerült felterjeszteni, akit én gondoltam, de nagyon örültem neki és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az adai Vadvirág HK és Ada község lakossága úgy gondolta, hogy megérdemlem ezt a díjat.”

Pannon RTV

Ada község polgármesterének elismerésében részesült többek között a vírushelyzet alatt erőn felül teljesítő adai Egészségház is.

Balogh András, igazgató, Egészségház, Ada: „Meglepett bennünket, egyáltalán nem számítottunk rá, ugyanis mi valójában csak végeztük a munkánkat, ami egyben esküdt kötelességünk is, hogy ilyen esetben maximálisan, teljes tudással, teljes erőbevetéssel a polgárok egészségét óvjuk, védjük és harcoljunk azért.”

Az eseményen ott volt Dr. Batbayar Zeneemiadar, Szerbia és Magyarország mongol nagykövete is, aki magyarul mondott köszönetet a meghívásért.

Ada
Iuventus Pro Urbe-díj
Pro Urbe-díj
Tóbiás József

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.