Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adán 2021-ben készülhet el a wellnessközpont

2019.12.19
18:07
2019.12.19
19:13
Forrás
Pannon RTV
Hosszú évek várakozása után végre elkezdődhetnek az adai wellnessközpont építési munkálatai. A közbeszerzési eljárásról szóló szerződést ma írták alá a kivitelező cég és a község képviselői.

A tervek szerint a központ alapterülete több mint 3000 négyzetméter lenne. Ugyanakkor működését szeretnék majd összekötni a már meglévő strandfürdővel, amelynek medencéit nemrég teljesen felújították. A kiépítés első szakaszára 16-18 hónapot lát elő a pályázat. A komplexumban nem csak termálmedence, de szauna és két büfé is helyet kap majd.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Juhász Tibor, igazgató, Adica Üdültetési Közvállalat, Ada: „Hozzáférhető árakon szeretnénk biztosítani a belépőjegyeket. Időseknek is, fiataloknak is és csoportok részére is. Elhatározásunk az, hogy az ár ne legyen indok, hogy valaki ne jöjjön el. Azt szeretnénk, hogy tömegesen látogassák ezt az objektumot a hozzánk eljövő turisták.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kivitelező cég, a Best építővállalat már számos hasonló objektumot épített a régióban. Bár a szerződés aláírói a kivitelező cég mellett az Adica Üdültetési Közvállalat, az építést banki kölcsönből, illetve önkormányzati forrásokból valósítják meg.

Bilicki Zoltán, polgármester, Ada: „A közbeszerzési eljárást követően kiderült, hogy a beruházás értéke adómentesen körülbelül 438 millió dinár. A közbeszerzési eljárás úgynevezett kulcsrakész állapotban írta ki a kiépítést, tehát tulajdonképpen nincs mód az egyéb változtatásokra az építkezés közben, ami az önkormányzatnak anyagi szempontból ad egy úgymond biztonságot, hogy nem várható kiadásaink nem lehetnek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai wellnessközpont várhatóan 2021 elejére épül ki teljesen. Bár az első fázisban magát a komplexumot építenék ki, további szórakozási lehetőségeket is terveznek a majdani látogatók számára.

Bilicki Zoltán
Adica Üdültetési Közvállalat
Juhász Tibor

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.