Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adán 2021-ben készülhet el a wellnessközpont

2019-12-19
18:07
2019-12-19
19:13
Forrás
Pannon RTV
Hosszú évek várakozása után végre elkezdődhetnek az adai wellnessközpont építési munkálatai. A közbeszerzési eljárásról szóló szerződést ma írták alá a kivitelező cég és a község képviselői.

A tervek szerint a központ alapterülete több mint 3000 négyzetméter lenne. Ugyanakkor működését szeretnék majd összekötni a már meglévő strandfürdővel, amelynek medencéit nemrég teljesen felújították. A kiépítés első szakaszára 16-18 hónapot lát elő a pályázat. A komplexumban nem csak termálmedence, de szauna és két büfé is helyet kap majd.

Juhász Tibor, igazgató, Adica Üdültetési Közvállalat, Ada: „Hozzáférhető árakon szeretnénk biztosítani a belépőjegyeket. Időseknek is, fiataloknak is és csoportok részére is. Elhatározásunk az, hogy az ár ne legyen indok, hogy valaki ne jöjjön el. Azt szeretnénk, hogy tömegesen látogassák ezt az objektumot a hozzánk eljövő turisták.”

A kivitelező cég, a Best építővállalat már számos hasonló objektumot épített a régióban. Bár a szerződés aláírói a kivitelező cég mellett az Adica Üdültetési Közvállalat, az építést banki kölcsönből, illetve önkormányzati forrásokból valósítják meg.

Bilicki Zoltán, polgármester, Ada: „A közbeszerzési eljárást követően kiderült, hogy a beruházás értéke adómentesen körülbelül 438 millió dinár. A közbeszerzési eljárás úgynevezett kulcsrakész állapotban írta ki a kiépítést, tehát tulajdonképpen nincs mód az egyéb változtatásokra az építkezés közben, ami az önkormányzatnak anyagi szempontból ad egy úgymond biztonságot, hogy nem várható kiadásaink nem lehetnek.”

Az adai wellnessközpont várhatóan 2021 elejére épül ki teljesen. Bár az első fázisban magát a komplexumot építenék ki, további szórakozási lehetőségeket is terveznek a majdani látogatók számára.

Ada
Bilicki Zoltán
Adica Üdültetési Közvállalat
Juhász Tibor

Most

12:12

Összefogásban az erő

Összefogott a jövő vasárnap tartandó oromhegyesi helyi közösségi választás mintegy 15 jelöltje, hogy önkéntes munkával megszépítsék az egyik helyi játszóteret.

Népszerű