Ugrás a tartalomra

Adventi családi napot szerveztek a temerini sportcsarnokban

2023.12.10
21:11
Forrás
Pannon RTV
A legkisebbeket ringató, a nagyobbakat ügyességi játékok várták. Az esemény keretein belül babacsomagokat is osztottak, de nem utolsósorban jótékonysági akciót is szerveztek a temerini Varga Heléna gyógyulásáért.

Karácsonyi díszek készítése, arcfestés, légvár, íjászat és még számos érdekes játék várt a gyerekeket a foglalkozáson. A kishegyesi Varga Dávidnak az egyik kedvence a homokzsák dobás volt. „Van egy ilyen fatábla, megvan döntve, és van benne három lyuk, és a legkisebb ér a legtöbb pontot, és ezekbe kell beledobni a homokzsákot.”

Már a korai életkorban kulcsfontosságúak a különböző foglalkozások a gyermekek szókincsének bővítése szempontjából - hangsúlyozta Erdélyi Lenke, gyógypedagógus. „Picit így homályba vésznek ezek a régi gyermekdalok, mondókák, játékok. Már a szülők sem biztosak abban, hogy emlékeznek, vagy legalább is nem olyan széles a repertoárjuk, mint ami egy gyermeknek mondjuk szükséges. Tehát úgy a táncon, mint a ringató foglalkozásokon azt látjuk, hogy tömegesek a próbák, tömegesek az alkalmak. Itt ilyen harmincnál több fős gyermekcsoportokról beszélünk.”

A rendezvény a temerini civil szervezetek és magánszemélyek segítségével valósult meg. Milinkszki Pethő Gabriella, szervező: „Fontosnak találtuk, hogy a családokat, a gyerekeket, de ugyanúgy a fiatalokat és az időseket is összehívjuk, hogy legyen egy ilyen közös délutánunk, ahol készíthetünk díszeket is, ugyanakkor játszhatunk is egyet, és közösen készülődhetünk a karácsonyra.”

Összesen 98 babacsomag került kiosztásra a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Csorba Csaba, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Ezzel a magyar kormány azt szeretné megmutatni, hogy minden nemzet társra számíthatnak, mindenki egyenlő, és mindenki a nemzet része. Ezért is fontos, hogy ezek a gyerekek, akik itt megkapták ezt a babacsomagot, a jövőben magyar óvodába írassák a szülőik, magyar általános iskolába járjanak, majd magyar középiskolába és a továbbiakban is magyarnak vallják magukat. Ez nagyon fontos a megmaradásunk szempontjából.”

A rendezvény keretein belül teát, forralt bort, zsíros kenyeret és különböző falánkságokat is vásárolhattak az idelátogatók. Mindazok a vállalkozók, akik besegítettek a családi nap létrehozásában, felajánlották a portékáik bevételét a temerini Varga Heléna megsegítésére.

Temerin
Varga Heléna
Erdélyi Lenke
Milinkszki Pethő Gabriella
Csorba Csaba

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.