Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bánáti borok bemutatója Nagybecskereken

2021.06.24
13:45
2021.06.24
17:39
Forrás
Pannon RTV
A borászok helyett a nézőket díjazták ajándék-nyaralással.


Bánát egykor a szőlőtermesztésről és a borászairól volt ismert. A Bánáti Borok Nemzetközi Fesztiváljának a célja az, hogy a borkultúra hagyományát visszahozza a vidékre. A ma Nagybecskereken megrendezett második fesztivált ezúttal szabadtéren tartották meg és bemutató jellege volt.

Nem osztályozták a borokat, a borkóstolás pedig a közel 40 fokos hőségben mértékletes volt. A borászok helyett a nézőket díjazták ajándék-nyaralással. A másik kísérőrendezvény a Bánáti szorgos kezek 21. kiállítása volt, amelyen a népi kézművesség és konyha művelői mutatták be alkotásaikat.

Pannon RTV

A borászok szakelőadáson vehettek részt, a közönség pedig alkalmi művelődési műsort láthatott. A megnyitó jelen volt Ioan Popa, a romániai Resicabánya polgármestere és Vladan Tadić, Szerbia temesvári főkonzulja.

Pakai Árpád, borász: "Kis borászatokról van szó. Ilyen ezer literig készít mindenki. Öt-hatszáz, nyolcszáz, ezer litert. Általában a szőlőt itt szerzem be Bánátban. Mert úgy gondolom, hogy ha már itt lakok, akkor olyan szőlőből készítsek bort, ami itt terem. Nem látom nagy értelmét most vásárolni más tájakról a szőlőt. Tehát ez az én elvem. Valakik vásárolják Szerbiában, Észak-Macedóniában. Nálam nem így működik. És mondhatom, hogy minden évben jobb és jobb és szerintem az emberek így nő a borokra az érdeklődés. Már úgy mondva, hogy én is minden évben egy 150-200 literrel többet."

bor
borászat
Nagybecskerek
bemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.