Ugrás a tartalomra

Becsöngettek ma a nyugat-bácskai iskolákban is

2012-09-03
12:10
Bácskertesen a helyi József Attila Általános Iskolában is gyerekzsivaly töltötte meg a folyósókat
Bácskertesen a helyi József Attila Általános Iskolában is gyerekzsivaly töltötte meg a folyósókat. Az iskolaévet 16 magyar elsős kezdte meg a tanintézményben. A Magyar Nemzeti Tanács tanszercsomagjait Péter István, a bácskertesi helyi közösség elnöke adta át a magyar elsősöknek. „A szülőknek minden segítség jól jön, az odafigyelés is biztosan jól esik. Megmondom őszintén, belenéztem a csomagba, elég terjedelmes és szép.” A 16 magyar kisdiák mellett 1 szerb ajkú diák is elsőbe indult Bácskertesen. Ő összevont tagozat tagjaként tanul majd. Idén 3 tanulóval nőtt a magyar elsősök száma a településen. A bácskertesi általános iskolában összesen 132 diák kezdte meg az idei tanévet. Ők egyelőre még nem vehetik igénybe az új tornatermet, mivel a bácskertesi általános iskola sportpályáját és tornatermét is feltúrták építkezés miatt. Időközben azonban a kivitelező ellen eljárás indult, így nem tudni, a munkálatok mikor fejeződhetnek majd be.„Labdázni nem lehet bent. Amíg nem megyünk be a terembe, nagyon rossz, mert nincs hol labdázni. Ebben a kis, pici udvarban játszanak, vagy lemennek a gyerekek a focipályára, más lehetőségünk nincs” - mondta Csíkos Sándor igazgató. Amíg nem készül el a tornaterem, addig egy tanteremben tartják a testnevelés órákat.
iskola
tornaterem
diákok
Bácskertes

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban
16:10, Frissítve: 16:27

Újra megbüntette az UEFA a Crvena zvezdát

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért indított eljárást a szerbiai csapat ellen, mert biztonsági hiányosságok mutatkoztak a svájci Young Boys elleni BL-selejtező lebonyolításakor.

Népszerű