Ugrás a tartalomra

Becsöngettek ma a nyugat-bácskai iskolákban is

2012-09-03
12:10
Bácskertesen a helyi József Attila Általános Iskolában is gyerekzsivaly töltötte meg a folyósókat
Bácskertesen a helyi József Attila Általános Iskolában is gyerekzsivaly töltötte meg a folyósókat. Az iskolaévet 16 magyar elsős kezdte meg a tanintézményben. A Magyar Nemzeti Tanács tanszercsomagjait Péter István, a bácskertesi helyi közösség elnöke adta át a magyar elsősöknek. „A szülőknek minden segítség jól jön, az odafigyelés is biztosan jól esik. Megmondom őszintén, belenéztem a csomagba, elég terjedelmes és szép.” A 16 magyar kisdiák mellett 1 szerb ajkú diák is elsőbe indult Bácskertesen. Ő összevont tagozat tagjaként tanul majd. Idén 3 tanulóval nőtt a magyar elsősök száma a településen. A bácskertesi általános iskolában összesen 132 diák kezdte meg az idei tanévet. Ők egyelőre még nem vehetik igénybe az új tornatermet, mivel a bácskertesi általános iskola sportpályáját és tornatermét is feltúrták építkezés miatt. Időközben azonban a kivitelező ellen eljárás indult, így nem tudni, a munkálatok mikor fejeződhetnek majd be.„Labdázni nem lehet bent. Amíg nem megyünk be a terembe, nagyon rossz, mert nincs hol labdázni. Ebben a kis, pici udvarban játszanak, vagy lemennek a gyerekek a focipályára, más lehetőségünk nincs” - mondta Csíkos Sándor igazgató. Amíg nem készül el a tornaterem, addig egy tanteremben tartják a testnevelés órákat.
iskola
tornaterem
diákok
Bácskertes

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.