Ugrás a tartalomra
Szabadka/Médiaközpont

Dr. Pásztor Bálint: Eredményesen zárult az első városi egyeztető fórum

2020.08.28
10:26
2020.08.28
18:37
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint, Közlemény
Eredményesen zárult az első városi egyeztető fórum Szabadkán - írja közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Szabadka Városi Képviselő-testületének elnöke közölte, hogy saját kezdeményezésére Stevan Bakić polgármesterrel és a frakcióvezetőkkel megállapodtak, hogy kedden 12 órakor a járványügyi előírások szigorú betartásával mégis megtartják az ünnepi díszülést, amelyet Szabadka polgárai élő televíziós közvetítésen keresztül követhetnek. A bejegyzésében a VKT elnöke emlékeztetett, hogy 1779 szeptember elsején nyilvánította Mária Terézia szabad királyi várossá Szabadkát. Dr. Pásztor kiemelte, a városi cím elnyerése annak szimbolikus jelentőségén túl hosszú távú fejlődési pályára állította Szabadkát, így az évforduló a város minden polgára számára különös jelentőséggel bír.

Szabadka város sajtószolgálata közleményt adott ki az eseményről:

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testülete elnökének javaslatára és a Stevan Bakić polgármesterrel történt megbeszélés alapján Szabadka Város Képviselő-testülete megtartja városnapi díszülését, mivel számukra kiemelten fontos, hogy megemlékezzünk városunk napjáról, amelyet Mária Terézia királynő 1779. szeptember elsején nyilvánított szabad királyi várossá - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a város sajtószolgálata. A díszülés kedden, 2020. szeptember 1-jén 12 órai kezdettel lesz megtartva a Városháza dísztermében, a járványügyi intézkedések szigorú betartásával, és azon kerülnek átadásra a város legrangosabb elismerései: a díszpolgári cím és a Pro Urbe díj - teszik hozzá. Mint írják, hogy tiszteletben tartsák az orvosi ajánlásokat és megőrizzék az emberek egészségét, az ünnepi ülésre nem hívnak vendégeket, és azon csak Szabadka Város Képviselő-testületének tagjai, a Szabadkán élő tartományi és köztársasági képviselők, valamint a városban székelő állami szervek képviselői fognak részt venni. Tájékoztatják továbbá a lakosságot, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően Szabadka Város Képviselő-testületének díszülését élő televíziós közvetítés útján tudják követni.

Szabadka
fórum
díszülés
városnap
közvetítés
Város Képviselő-testület
Stevan Bakić
VKT

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.