Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Egy önkéntes véradás akár három emberi életet is megmenthet

2022.05.05
20:08
2022.05.05
20:13
Forrás
Pannon RTV
Harminchat törökbecsei vett részt a harmadik tervezett önkéntes véradási akción, melyet a Vajdasági Transzfúziós Intézet, a helyi Vöröskereszttel együtt szervezett. A jótékonykodók közül hárman adtak először vért.

A megmozdulásra főként a 0 pozitív vércsoporttal rendelkező önkénteseket várták, mivel ebből a véregységből van jelenleg a legnagyobb hiány. A véradási - akciónak a helyi Idősek Klubjának székháza adott otthont, ahol szép számban érkeztek jótékonykodók.

A bánáti település lakói a körzet legaktívabb véradói- nyilatkozta Dunja Svirčev Šeljmeši, a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének titkára. Hozzáfűzte, a bánáti faluban évente hat tervezett véradási akciót szerveznek, de a Vajdasági Transzfúziós Intézet kérésére januárban, valamint áprilisban rendkívüli gyűjtést is tartottak,sőt abban az esetben, ha arra újra szükség mutatkozik, azonnal intézkednek.

Törökbecsén legközelebb július 7- én várják újra az önkéntes véradókat.

Törökbecse
önkéntes véradás

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.