Ugrás a tartalomra

Egyre népszerűbb az asztalitenisz Csókán

2023.09.09
15:39
2023.09.21
15:19
Forrás
Pannon RTV
Szabó István Emléktornát tartottak Csókán. A megmérettetésre több mint száz fiatal sportoló érkezett.

Célja, hogy az asztalitenisz népszerűsítése és szeretete mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportmunkásnak, mint Szabó István volt.

Fiatal asztaliteniszezőkkel telt meg a csókai Jovan Popović Általános Iskola tornaterme. Az újonc egyéni versenyen 12 évnél fiatalabb fiúk és lányok mérték össze tudásukat.

Varga Hanna: „Sokat készültem, otthon is készültem. Próbálok nyerni, ha sikerül. Az ellenfelek jók, erősek is.”

Pozsár Fanni: „Egy részben azért szeretek pingpongozni, mert az anyukám is játszott. Ő is híres volt. így most én is folytatom. Szeretek is játszani, mert itt vannak a legjobb barátaim.”

Szabó István pályafutása alatt több, mint 200 bajnoki, és több tíz Európa-bajnoki titulussal gazdagította a Csókai Asztalitenisz klubot. Kiemelkedő szakmai tudásának köszönhetően pedig, számtalan sikeres sportolót nevel fel.

Dognár Vorgić Ottília, a Csóka-Goodwill ATK elnöke: „Nagyon büszke vagyok, hogy én is Pista bácsi neveltje voltam.Nagyon sokat kaptunk az asztalitenisztől. Akkor is utána is, mert ez így bennünk maradt. Ezt a mai napig visszük magunkkal. Ezért is nagyon fontos, hogy ilyen kicsi korban megszokják ezt a mindennapos munkát edzést.”

Az elmúlt években ismét több gyerek keres fel minket és jelentkezik, jó azt látni, hogy az asztalitenisznek van jövője - hangsúlyozta Kormányos László az esemény szakmai koordinátora.

„Tizenharmadik alkalommal szerveztük meg a Szabó István emléktornát. Nemzetközivé is sikerült tenni. Magyarországról három klubból is érkezett tíz gyerek. Bízunk benne, hogy az országos ranglista versenyen, tehát az ország legdélebbi pontjától egész a legészakibb pontjáig, Horgosig, több mint negyven egyesület nevezett a mai napi versenyre.”

Az esemény végén a érmekkel és értékes ajándékokkal értek haza a fiatal sportolók.

asztalitenisz
Csóka
Szabó István

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.