Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Elbúcsúztatták a telet Magyarkanizsán is

2022.02.25
11:39
2022.02.25
15:45
Forrás
Pannon RTV
A programot a helyi Kuckó Nagycsaládos Egyesület szervezte. A gyerekek különféle játékokat játszottak, táncoltak és elfogyasztották a farsangi fánkot is.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Színes jelmezekbe bújva gyülekeztek a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény pincehelyiségében a gyerekek. Volt itt királylány, szuperhős és krokodil is.

Máté Noel, Magyarkanizsa: „Én azért öltöztem be ennek, mert én ezt szeretem, meg azért öltöztem be ennek, mert ezt apukám vette nekem, és ezt most már bírom játéknak is használni, mikor vége a farsangnak. Ja, és ez egy skorpiójelmez.”

Ilcsik Máté, Magyarkanizsa: „Beszéltünk a Pókemberről, és Olivér akkor Pókember volt, mikor én nyuszi, és eszembe jutott.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A martonosi Sárkány Szintia először vett részt családjával a farsangi mulatságon. Három kis gyermekkel érkezett. „Úgy gondoltam, hogy mindenféleképpen fontos lenne a gyerekeknek, hogy egyszer így, a szülőkkel is megünnepeljék a farsangot, és most a covid-helyzet miatt elmarad az óvodai közös ünneplés, úgyhogy ez most egy jó lehetőség arra, hogy apával és anyával együtt bulizzanak.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Közös tánccal, különféle játékokkal, farsangi fánkkal várták a szervezők a gyerekeket és szüleiket, de kiválasztották a legötletesebb jelmezt is. Az eseményt második alkalommal szervezték meg, és nem csak a nagycsaládos egyesület tagjainak, hanem a község minden gyermekének. A belépés egy jelképes összeget takart, és az itt összegyűlt pénzt a szervezet a nyári táborra fordítja majd. Máté Nikoletta, elnök, Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládos Egyesület, Magyarkanizsa: „Nekünk az elsődleges célunk egy nagyobb tábort összehozni a gyermekeknek, mivel nagycsaládos tábor Magyarkanizsán még nem volt, viszont fontosnak tartom, mivel nem nagyon mozdulnak ki a gyerekek, csak inkább különórákra, hogy szórakozzanak is, egy kicsit kimozduljanak, megismerjék egymást, és közösségben legyenek.”

A jelmezbe bújt gyerekek kísérőikkel a település főterén végigvonulva, énekelve, csörömpölve űzték el a telet.

farsang
télűzés
Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládos Egyesület

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.