Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Európai Mobilitás Hete Magyarkanizsa Községben is

2021.09.22
20:50
Forrás
Pannon RTV
A fiatalok több előadáson is részt vehettek, emellett kerékpárokat is sorsoltak ki közöttük.

A Magyarkanizsa községbeli általános és középiskolák, óvodák, a helyi önkormányzattal együtt csatlakoztak az Európai Mobilitás Hete rendezvény programjába, vagyis a városok és községek autómentes napjához.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A fiatalok közlekedésbiztonsági előadáson és a Vöröskereszt elsősegély bemutatóján vehettek részt. Ezután 18 darab kerékpárt sorsoltak ki közöttük. A kispiaci Báló Simon nagyon megörült az ajándék bicajnak. „Tudok már rég bicajozni, van nagyobb bicajom is. De jó, hogy nyertem, mert ez életem legjobb napja.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kerékpárokat sorsolás útján vihették haza a fiatalok. A középiskolás lányok közül Pánity Alexandrának kedvezett a szerencse. „Nagyon érdekes volt, mert a középiskola képviseletébe jöttem, az összes lány képviseletében, és az első kerékpárt csak átvettem, a másodikat pedig örömömre meg is nyertem.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A 18 darab kerékpárt a magyarkanizsai önkormányzat vásárolta meg és ajándékozta most oda a fiataloknak. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagy öröm számomra, hogy az óvodai programban is és az iskolai porogramban is benne van egyrészről a környezettudatosság, másrészről a környezet szeretete, harmadrészt pedig a mozgás, hiszen ezeket a dolgokat úgy gondolom, hogy nem szabad szétválasztani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A rendezvény célja, hogy már fiatal korban tudatosítsák a gyerekekben a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságát.

Európai Mobilitás Hete
Magyarkanizsa

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.