Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Faültetési akció a magyarkanizsai vásártéren

2019-03-19
12:37
2019-03-19
17:48
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akcióban vettek részt a magyarkanizsai Együtt Veled – Értük Egyesület tagjai, valamint a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai.

A diákok lelkes munkájának köszönhetően a magyarkanizsai vásártéren ezáltal mintegy 50 darab új csörgőfacsemete kapta meg állandó helyét. Az akciót a szabadkai Nemzetközi Soroptimist Klub hívta életre, míg a facsemetéket a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

Gereblyével és lapáttal érkeztek a diákok a magyarkanizsai vásártérre. Fehér Slavica az Együtt Veled – Értük Egyesület tagja, elmondta, jó hangulatban, barátkozással telt a faültetés: „Én nagyon jól érzem magam, én segítek bárkinek, szeretek itt a faültetésben, csinálom, a kapát fogom, meg bármit akinek birok segítek, szeretek itt lenni a többiekkel.”

A faültetési akcióban részt vett a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola is, ahonnan öt diák érkezett, hogy gyakorlatot szerezzenek a faültetés terén is. Nikola Savić, pedagógus, Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola, Szabadka: „Ezek a gyerekek sajátos igényűek, tehát mi oktatjuk őket a jövendőbeli életre valamilyen módon. Ezek a gyerekek, akik ma jöttek, virágkötők és kertészek, és sokat tanulhatnak itt, ez mellett az iskolában és Palicson is gyakorlati oktatásban vehetnek részt. Így oktatjuk őket, hogy valamihez kezdeni tudjanak ők is az életükben.”

A diákok lelkes munkájának köszönhetően a magyarkanizsai vásártéren ezáltal mintegy 50 darab új csörgőfacsemete kapta meg állandó helyét. Kiss Zenóbia, a szervező Nemzetközi Soroptimist Klub szerbiai elnöke szerint az esemény célja, hogy a gyerekeket felelősségvállalásra tanítsák: „Azért volt célunk, hogy itt ültessük el ezeket a fákat, arra gondoltunk, hogy itt minden nap kijöhetnek esetleg megnézni, kijöhetnek esetleg gondozni, locsolni ezeket a fákat és nem áll tőlük távol.”

Az ültetéshez szükséges facsemetéket a magyarkanizsai önkormányzat biztosította a jelenlévőknek.

Magyarkanizsa
faültetés

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.