Ugrás a tartalomra

Fegyverropogás a szabadkai makkhetesi erdőben

2023.06.07
15:06
2023.06.07
16:52
Forrás
Pannon RTV
A jó idő beköszöntével ismét egyre több illegális bevándorló érkezik Szabadkára és környékére.

Ismét fegyverropogástól hangos a szerb-magyar határszakasz mentén húzódó makkhetesi erdő - állítják a környéken élő szabadkaiak. A rendőrök gyakran tartanak razziákat, de a begyűjtött illegális bevándorlók gyorsan visszatérnek a környékre.

Ismét migránsokkal van tele a Szabadka melletti makkhetesi erdő. Az illegális bevándorlóknál pedig fegyver is van - mondták a környéken élő helyiek.

Laszák Brigitta: "Nagyon feszült a helyzet, nyugalom nincs. Tegnap este is volt lövöldözés, hallottuk. Sajnos rendőröket nem látunk, de a lövöldözést hallottuk. Mintha szilveszterezés lett volna, olyan hangzavar volt. Nem tudom, hogy ez mire vezet, de hogy jó nem lesz, nincs nyugalmunk semmi."

Egy másik szabadkai lakos a taxisokra panaszkodott. A szerb rendőrök hiába ellenőrzik folyamatosan a környéket, a migránsokat szinte azonnal visszatérnek.

Ádám Veronika: "A taxikat sűrűn látom, hogy mennek. Éjszaka, nappal, délután és korán reggel is, amikor megyek be a városba, akkor is látom, hogy mennek."

A migránsok egy része napközben a szabadkai befogadóközpontban tölti az időt, itt ugyanis ételt és italt is kapnak, emellett tisztálkodásra és pihenésre is van lehetőségük. Késő délután taxik érkeznek értük és a szerb-magyar határszakaszhoz szállítják őket.

A jó idő beköszöntével ismét egyre több illegális bevándorló érkezik Szabadkára és környékére. Becslések szerint több százan bujkálhatnak az erdős szakaszokon.

migráns
Szabadka
erdő
fegyver

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.