Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújítások a Cnesában

2021.11.19
11:48
2021.11.19
16:11
Forrás
Pannon RTV
Kicserélik a tűzgátló függönyt, illetve füstérzékelőket szerelnek be a szakemberek a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben, ezen belül is a Művészetek Házában.

A korszerűsítés miatt a nagyteremben és a kisszínpadon a következő hetekben nem tudnak majd rendezvényeket tartani.

Pannon RTV

Az intézmény nemcsak saját szervezésű rendezvénynek, hanem más egyesületek eseményeinek is helyet nyújtott az elmúlt időszakban. Nem lesz ez másként a munkálatok után sem - mondják az illetékesek.

Nadrljanski Tornai Erika, a magyarkanizsai Művészetek Háza vezetője: „A kivitelezési munkálatok idejére a Művészetek Háza szünetelteti tevékenységét, tehát a nagyteremben és a kisszínpadon ezekben a hetekben nem tudunk rendezvényeket sem szervezni, sem befogadni.”

Pannon RTV

Magyarkanizsa önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetően 6 millió dinárt nyert a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium Városok a fókuszban elnevezésű pályázati kiírásán. Az elnyert összeghez a magyarkanizsai önkormányzat további fél milliót biztosított. A tűzgátló függönyt cserélik majd le a következő hetekben.

Sarnyai Károly, megbízott igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa: „Sajnos a vasfüggöny a maga több tonnás súlyával megviselte a szerkezetet, ezért a mérnökök úgy ítélték meg, hogy a régi monstrumot le kell szerelni, bontani és ennek a helyére egy modern tűzvédelmi függöny fog felszerelésre kerülni.”

Pannon RTV

Ennek felszerelésével párhuzamosan a füst,- és tűzérzékelőket is felszerelik majd.

Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa
Nadrljanski Tornai Erika

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű