Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújították a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület székházát

2019-02-19
18:30
2019-02-20
16:30
Forrás
Pannon RTV
A tetőtől a padlóig mindent kicseréltek. Az egyesület jövőre ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, a székház pedig számos jelentős rendezvénynek ad otthont.

Szigetelték és újrameszelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, kijavították a tetőszerkezetet, a padlót is újracsempézték. A fénytechnikai eszközöket lecserélték.

Miklós Aranka, tag, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Az épület átnedvesedett. Ez egy százéves épület. Ezt aláfalazták, a nedvességet kiszorították. A padlózat is el volt avulva. Arra is szükség volt. A világításra is szükség volt. Emberi körülmények között jobb dolgozni.”

Az elmúlt hat éveben a felújítást tartományi pénzből végezték. A legjelentősebb beruházás azonban 2018-ban történt meg, amikor több forrásból is érkezett támogatás.

Tóth Ugyonka Frigyes, ügyvezető elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Tavaly 1 millió 700 ezer forintot kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től. Ami a megvilágítást illeti, az pedig 188 ezer dinár volt. Itt a Szekeres László Alapítvány, a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta község önkormányzatának pályázatain sikerült a világítás felújítását elrendezni.”

A tornyosi Ady Endre művelődési Egyesület székháza három nagy rendezvénynek is otthont ad. Az Akiktől még van esély örökölni című rendezvény, a kenyérszentelési ünnepséggel egybekötött falunap, valamint a Népzenei találkozó alkalmával közel 600 fellépő koptatja a színpad deszkáit.

Tornyos
Ady Endre Művelődési Egyesület

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.