Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felújították a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület székházát

2019-02-19
18:30
2019-02-20
16:30
Forrás
Pannon RTV
A tetőtől a padlóig mindent kicseréltek. Az egyesület jövőre ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, a székház pedig számos jelentős rendezvénynek ad otthont.

Szigetelték és újrameszelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, kijavították a tetőszerkezetet, a padlót is újracsempézték. A fénytechnikai eszközöket lecserélték.

Miklós Aranka, tag, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Az épület átnedvesedett. Ez egy százéves épület. Ezt aláfalazták, a nedvességet kiszorították. A padlózat is el volt avulva. Arra is szükség volt. A világításra is szükség volt. Emberi körülmények között jobb dolgozni.”

Az elmúlt hat éveben a felújítást tartományi pénzből végezték. A legjelentősebb beruházás azonban 2018-ban történt meg, amikor több forrásból is érkezett támogatás.

Tóth Ugyonka Frigyes, ügyvezető elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Tavaly 1 millió 700 ezer forintot kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től. Ami a megvilágítást illeti, az pedig 188 ezer dinár volt. Itt a Szekeres László Alapítvány, a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta község önkormányzatának pályázatain sikerült a világítás felújítását elrendezni.”

A tornyosi Ady Endre művelődési Egyesület székháza három nagy rendezvénynek is otthont ad. Az Akiktől még van esély örökölni című rendezvény, a kenyérszentelési ünnepséggel egybekötött falunap, valamint a Népzenei találkozó alkalmával közel 600 fellépő koptatja a színpad deszkáit.

Tornyos
Ady Endre Művelődési Egyesület

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű