Ugrás a tartalomra

Felújították a tóthfalusi kultúrotthon illemhelyiségeit

2024.02.29
18:09
2024.02.29
19:18
Forrás
Pannon RTV
A beruházás Magyarkanizsa önkormányzatának támogatásából valósult meg, több mint 2 millió dinár értékben.

A fejlesztésnek köszönhetően már az épületen belül található az illemhely, amely több évtizedeken keresztül a kultúrotthonon kívül helyezkedett el, és igen rossz állapotban volt. A felújításra nagy szükség volt, hiszen a faluban ez az egyetlen olyan épület, amely számos programnak, eseménynek helyet tud biztosítani rossz idő esetén is.

Bontovics István, elnök, Tóthfalu HK: „Sokan igénylik, hogy születésnapok, névnapok, elsőáldozás, bérmálkozás, különféle rendezvények ezentúl itt tartsanak, ugye a körülmények adottak. Azon kívül a kultúra is tehát a néptánc, a klasszikus tánc is itt folyik ebben az objektumban.”

A beruházás támogatója Magyarkanizsa önkormányzata volt. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere kiemelte, az önkormányzat számára kiemelt fontosságú a község kisebb településeinek a támogatása.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ugyanúgy, ahogy ez a projektum elindult és ennek az elindítását is hosszú hónapok egyeztetése előzte meg, ugyanúgy bármilyen más ötlet van, bármi dolog van, amihez hozzá kell, hogy tegye az önkormányzat magát, azt úgy gondolom, hogy ha megvan a helyieknek az akarata és aktivitása ezen a területen, akkor ehhez az önkormányzat is hozzá fogja tenni a magáét.”

A kultúrotthon az elmúlt hónapokban két új klímaberendezést is kapott, ezen kívül új padokat és asztalokat, de gázkazánt is vásároltak, és felújították az elektromos vezetékeket is. A helyi közösség tervei között szerepel az épület nyílászáróinak mihamarabbi kicserélése is - hangzott el az átadón.

Tóthfalu
Fejsztámer Róbert
fejlesztés

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.