Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folyamatosak a fejlesztések Topolyán

2020.12.09
13:03
2020.12.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
A topolyai fedett medence munkálatainak első fázisa a jövő év közepéig befejeződhet. Épül a topolyai tóparton az autós kemping, mely a következő strandidényre meg is nyílhat. Folyamatos a Topolyához tartozó települések közműfejlesztése is.

A polgármester sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt száz nap eredményeit, amióta az új összetételű önkormányzati vezetés tevékenykedik. Környezetvédelmi szempontból a szennyvíztisztító kiépítése a legfontosabb topolyai projektum - mondta Szatmári Adrián. A Nagyberuházási Igazgatóság és a község által pénzelt beruházás értéke mintegy 600 millió dinár. A tervek szerint a próbaüzem tavasszal kezdődhet meg.

Pannon RTV

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Ezzel párhuzamosan készül a főgyűjtőcsatorna Topolyán. A most elkészült szakasz mintegy 420 méter hosszúságú, és a Bolyai Farkas utca, valamint a kaszárnya között terül el. Ezt a projektumot a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság és Topolya Község önkormányzata együtt finanszírozták, az értéke pedig megközelítőleg 16 millió dinár. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy elkészüljön a tervdokumentáció a szennyvízhálózatnak a bővítésére, ez biztos, hogy több hónapot vagy akár egy évet is igénybe vehet, de úgy gondoljuk, hogy 2022-ben, hogyha biztosítani tudjuk az eszközöket, akkor meg tudjuk kezdeni a kivitelezést is.”

Topolya
medence
közműfejlesztés
Közművek
Szatmári Adrián
csatornahálózat
csatorna

Most

21:47, Frissítve: 21:54

Franciaországban több tízezren tüntettek

Több tízezer francia vonult utcára csütörtökön az ország 170 városában, fizetésemelést követelve. A szakszervezetek és diákszervezetek felhívására köztisztviselők, a magánszektorban dolgozók, nyugdíjasok és gimnazisták együtt tüntettek.
20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.
16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Olcsóbb lett a műtrágya

Ennek oka az illetékesek szerint az, hogy csökkent a vásárlóerő. Van elegendő műtrágya az országban.