Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folyamatosak a fejlesztések Topolyán

2020.12.09
13:03
2020.12.09
16:50
Forrás
Pannon RTV
A topolyai fedett medence munkálatainak első fázisa a jövő év közepéig befejeződhet. Épül a topolyai tóparton az autós kemping, mely a következő strandidényre meg is nyílhat. Folyamatos a Topolyához tartozó települések közműfejlesztése is.

A polgármester sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt száz nap eredményeit, amióta az új összetételű önkormányzati vezetés tevékenykedik. Környezetvédelmi szempontból a szennyvíztisztító kiépítése a legfontosabb topolyai projektum - mondta Szatmári Adrián. A Nagyberuházási Igazgatóság és a község által pénzelt beruházás értéke mintegy 600 millió dinár. A tervek szerint a próbaüzem tavasszal kezdődhet meg.

Pannon RTV

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Ezzel párhuzamosan készül a főgyűjtőcsatorna Topolyán. A most elkészült szakasz mintegy 420 méter hosszúságú, és a Bolyai Farkas utca, valamint a kaszárnya között terül el. Ezt a projektumot a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság és Topolya Község önkormányzata együtt finanszírozták, az értéke pedig megközelítőleg 16 millió dinár. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy elkészüljön a tervdokumentáció a szennyvízhálózatnak a bővítésére, ez biztos, hogy több hónapot vagy akár egy évet is igénybe vehet, de úgy gondoljuk, hogy 2022-ben, hogyha biztosítani tudjuk az eszközöket, akkor meg tudjuk kezdeni a kivitelezést is.”

Topolya
medence
közműfejlesztés
Közművek
Szatmári Adrián
csatornahálózat
csatorna

Most

14:46

A mozi dallamai Szabadkán

Megtartotta év végi koncertjét a Pro Musica Kamarakórus női kara Szabadkán. A mozi dallamai című esten olyan ismert filmdalokból válogattak betétdalokat, mint a Muzsika hangja, az Apáca show vagy a Csinibaba.

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.