Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyermekrajz-kiállítás Keviben

2020-12-02
11:07
2020-12-02
18:13
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek Móra László verseit illusztrálták. Kihirdették a pályázat győzteseit.
Pannon RTV

A kevi Móra István Művelődési Egyesület rajzpályázatot hirdetett Móra László születésének 130. évfordulója alkalmából. A szervezők a zentai származású költő három versének illusztrációját várták a jelentkezőktől, amelyet bármilyen technikával elkészíthettek. A felhívásra összesen 133 alkotás érkezett be a Zenta községbeli iskolákból, amelyekből a zsűri kategóriánként választotta ki a legjobbakat. Emellett díjazták a legtöbb rajzot beküldő osztályt is. Az alkotásokból kiállítást készítettek. A rövid alkalmi műsorban a helyi általános iskola diákjai léptek fel.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Ennek a kis közösségnek, és magának az önkormányzatnak is rendkívül fontos, hogy ilyen személyiséggel büszkélkedhetünk, aki végül is Zentán született, de a szülei Keviben éltek. Fontos volt, hogy erről megemlékezzünk, és a Móra-hagyományokat így is tudjuk ápolni. Az ajándékokat a héten minden intézmény el fogja kapni, hiszen Zenta község területéről minden intézmény részt vett, gondolok itt az általános iskolásokra és az óvodásokra.”

Kevi
gyermekrajz
kiállítás
pályázat
Perpauer Attila
Móra László

Most

17:23

Elmozdulhatnak a trópusi esőerdők a klímaváltozás miatt

Az egyenlítő mentén húzódó keskeny, esős sávban honos esőerdők területi eltolódására is sor kerülhet a klímaváltozás miatt. Ha ez bekövetkezik, az milliók élelmiszerbiztonságát fenyegeti – állítják a Kaliforniai Egyetem és Irvine Egyetem kutatói.
17:07

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
16:49, Frissítve: 17:10

Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza

A jubileum alkalmából az egész évet felölelő programsorozattal készülnek, amelybe a külhoni magyarságot is bevonják. A Magyarság Háza programjai igen népszerűek, hiszen tízmilliónál többen voltak részesei háromnegyed év alatt.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.