Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén rendezettebb strand várja a bácsföldváriakat

2019-07-26
09:32
2019-07-26
09:38
Forrás
Pannon RTV
Parányi strandjuk van a Gyöngyszigetnél a bácsföldváriaknak, ide járnak megmártózni fiatalok, idősebbek egyaránt. A napokban 160 köbméter homok érkezett ide, és a hétvégéig tíz napernyő várható.

A hétvégén már rendezettebb strand várja a bácsföldváriakat a Gyöngyszigetnél: a partot 160 köbméter homokkal töltötték föl, és már a napernyők is megérkeztek. Az önkormányzat azért támogatta ezt a munkát, mert ezt kérték tőlük a bácsföldváriak egy tavalyi közvélemény-kutatáson. Sandra Salatović, Bácsföldvár: „Mindenesetre szebb most, hogy homokos a part. Azt sajnálom, hogy az idén nincsenek programok, mint korábban, amikor röplabdatornát szerveztek. Jó lenne, ha a fiataloknak szerveznének programokat, hogy többet barátkozzanak.”

A strandolók szerint a strand tisztasága hagy kívánnivalót maga után, mert sok a szemét a parton. Biljana Cvetković, Bácsföldvár: „Állandóan küzdünk a szeméttel. Nem tudom, hogyan kellene ezt a problémát megoldani, talán egy nagyobb konténert kellene kihelyezni. Az emberek nagy szatyrokban akasztják ki a szemetet, amit a kutyák széthordanak.”

Tavaly második alkalommal szervezték meg Óbecsén A polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akciót, amelyen közel háromezren szavaztak arról, hogy a helyi közösségükben milyen beruházásoknak kellene elsőbbséget élvezniük. Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „Egyes helyi közösségek nagyobb, jelentősebb beruházásokat választottak, amelyek megvalósítása 2-3 évig tart, de a bácsföldváriak voltak szerintem a legszerényebbek ebben a kérdésben. Ők akkor a strand és a játszóterek rendezését kérték tőlünk.”

A közvélemény-kutatáson a legtöbben közvilágításra, utakra, csatornázásra költöttek volna el a községi költségvetésből 100 millió dinárt, de sokan voksoltak a strandok kialakítására is. Hasonló véleménynyilvánításra az idén is lehetőségük lesz a lakosoknak.

Bácsföldvár
strand

Most

Népszerű