Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Jégtáblák a Tisza magyarkanizsai szakaszán

2022.01.24
13:13
2022.01.24
17:03
Forrás
Pannon RTV
A hideg idő ellenére a madarak és négylábúak is aktívak a folyó mentén. A halak pedig ilyenkor a mélyebb folyószakaszokban vermelnek.

A folyó és annak környéke a téli időszakban is szép látványt nyújt, nincs ez másként a Tisza magyarkanizsai szakasznál sem.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza közelében lévő erdőkben élő állatok télen is aktívak. Főleg madarakkal lehet találkozni ilyenkor, de időnként négylábúakkal is összefuthat az ember.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Bosznai István folyamatosan járja a természetet és mindig figyelemmel kíséri az állatok tevékenységeit. „A Tisza mentén szoktam találkozni őzekkel, tegnap pedig láttam egy sakált. Ők is elég jól elrejtőzködtek az erdőben ilyenkor télen. Nagyon ritkán látni őket. Lehet, hogy a sakálállomány megszaporodott, nincs annyi utánpótlás sem őzből, sem nyúlból.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A folyó magyarkanizsai szakaszánál az elmúlt napokban kisebb-nagyobb jégtáblák jelentek meg. A Tisza partján is kezd kialakulni a jegesedés, és apadás tapasztalható.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tegnap reggeli adatok szerint 252 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez mára 6 centimétert apadt, tehát 246 centiméter a Tisza vízszintje Zentánál. A folyó hőmérséklete jelenleg 1 fokos.

Tisza
Magyarkanizsa
folyó
jégtáblák
jég

Most

15:18

Megújulunk

Nézzék a folytatásban is a Pannon Televíziót, ugyanis az ősz folyamán számos újdonsággal jelentkezünk még a nézőknek.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.