Ugrás a tartalomra

Jelentős beruházások valósultak meg Adán

2021.02.10
20:47
2021.02.10
21:02
Forrás
Pannon RTV
Három szektort érintő jelentős beruházások valósultak meg az elmúlt időszakban Ada községben.

Míg a moholi Egészségház és a helyi Novak Radonić Általános Iskola fejlesztési munkálatai már befejeződtek, addig az Adica Üdültetési Közvállalat területén épülő wellnessközpont kiépítése még javában zajlik.

Ada község önkormányzata a szerb kormány és a tartomány által nyújtott segítséggel három szektort célzott meg a tavalyi és az idei fejlesztéseivel kapcsolatosan. Nélkülözhetetlenné vált a korszerűsítés az egészségügy, az oktatás és a turizmus tekintetében is a Tisza-menti kisvárosban. Az utolsó simításokat végzik a moholi Novak Radonić Általános Iskolában. A felújítás a 2020-as év elején kezdődött meg és magába foglalta az épület külső tatarozását, a régi tornaterem, az udvar és a központi fűtés felújítását, valamint a parkolók kialakítását is.

A házak megvásárlásával és rendbetételével a jelenleg 373 diákkal büszkélkedhető iskolának három utcáról nyíló bejárata lett. A felújított tornaterem kialakításánál a sokoldalú használhatóságra törekedtek, így lehetőség van kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is használni, mindamellett, hogy a testnevelési órák is itt zajlanak. A moholi iskola felújítása mellett, önkormányzati kezdeményezésre a központi részen található Egészségház is megújult, amelynek felújítási összértéke 28 millió dinárt tett ki.

Az adai rekreációs központban többéves előkészület és a pénzügyi források biztosítása után javában zajlik a wellnessközpont építése. A 438 millió dinárból készülő és az ígéretek szerint az idei év augusztusában átadásra kerülő adai wellnessközpont a vajdasági turizmus palettáján egy igazi hiánypótló szegmenst fog betölteni. A medencék és az épület fűtését a termálkútból nyert meleg vízzel biztosítják, így egész évben nyitva áll majd a látogatók előtt.

A látogatók szórakoztatására játszóház és két vendéglő áll majd rendelkezésre. Az épület bővítésre alkalmas lesz, és amennyiben erre igény mutatkozik, mindezt meg is fogják valósítani. A tervek szerint a nyári hónapokban a már évek óta üzemelő kültéri medencéket használni tudják azok a vendégek is, akik jegyet váltanak majd a wellnessközpontba.

wellnessközpont
sportpálya
Ada
Adica Üdültetési Közvállalat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.