Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Jótékonysági vásárral zárult a gyermekhét Óbecsén

2020-10-09
17:12
2020-10-09
17:31
Forrás
Pannon RTV
A bevétel egy részét Pál Gajódi Olivér és Jovanović Lana gyógykezelésére ajánlották fel.

Jótékonysági vásárral zárult ma az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a gyermekhét. A diákok és a szülők által készített termékek eladásából befolyt pénz egy részét beteg gyerekek gyógykezelésére ajánlotta fel az iskola.

Vitték, mint a cukrot a gumiabroncsból készült állatfekhelyet az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában megtartott jótékonysági vásáron. A megmaradt termékek is jó helyre kerülnek majd. Sétáló Anett, tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Próbáltunk minél több dolgot újrahasznosítani, hogy védjük a környezetet. Ami megmarad, azt majd odaadjuk a menhelynek.”

Sütemények, lakásdíszek, fából készült telefontartók és más termékek került ki a gyerekek standjaira. Varró Tódor, tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Mi az őszi hangulatra készülünk, dekorációkat, ételt és utalt, pattogatott kukoricát, illetve üdítőket hoztunk. A nap végére az a cél, hogy mindet értékesíteni tudjuk.”

A jótékonysági vásárt a Gyermekhét záróeseményeként szervezték meg a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A vállalkozói szellem fejlesztésére nemrégiben diákszövetkezetet alapítottak, így ez a hét az iskolában a vállalkozás hete is volt. Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Iskolánk beindította a diákvállalkozást, így a gyerekeknek próbáljuk megtanítani azt, hogy vállalkozással, befektetéssel hogyan tudnak tőkét forgatni, nyereségre szert tenni.”

A szülők is kivették a részüket az előkészületekből, pénzzel, alapanyaggal vagy munkával segítették a gyerekeket. Kéringer Piroska elsőseit is a szülők segítették. Kéringer Piroska, tanítónő, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Segítettek megalkotni ezeket a gyönyörű kulcstartókat, amiket ma itt a vásáron eladunk, és a befolyt pénz egy részét a diákszövetségnek fizetjük be, a másik részét pedig a beteg gyerekeknek utaljuk át.”

A vásár bevételének egy részét az iskola Pál Gajódi Olivér és Jovanović Lana gyógykezelésére ajánlotta fel.

gyermekhét
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.