Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A jövedelem 1, 2 vagy 4 százaléka

2022.06.23
12:36
2022.06.23
16:20
Forrás
Pannon RTV
Ennyit kell fizetniük helyi járulékként Pobeda és Felsőroglatica helyi közösségek lakosainak a következő tíz évben, attól függően, hogy nyugdíjasokról, munkavállalókról, vagy magánvállalkozókról van szó.

Egyebek mellett a helyi járulék bevezetéséről is döntöttek a Topolyai Községi Képviselő-testület ülésén. Szeptemberben Topolya és Pacsér esetében is megszerveznek erre vonatkozó referendumot - mondta Szatmári Adrián Topolya polgármestere.

Pannon RTV

A képviselők a középiskolások utaztatásának támogatásáról is határoztak. Az erre vonatkozó pályázatot szeptember előtt írják majd ki. A napirendi pontok között szerepelt a 2022-es év Pro Urbe-díj odaítélése is, ezúttal Zsáki István, Csernik Attila és Zdravko Savić kapja a kitüntetést. A Topolya második blokkjába tartozó ingatlanok kisajátításáról is határoztak városfejlesztés érdekében. Az érintett lakásokat az önkormányzat piaci áron felvásárolja majd.

Pannon RTV

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A kettes blokk, ami a Városi Stadiont, a Városi Fürdőt, a Városi Parkot öleli fel. Itt szeretnénk további infrastrukturális fejlesztéseket eszközölni és egy nagyobb parkolót szeretnénk kiépíteni elsősorban a fürdő, valamint a Városi Stadion szükségleteit lesz ez hivatott majd kiszolgálni.”

pobeda
Felsőroglatica
Pro Urbe-díj
Szatmári Adrián
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.