Ugrás a tartalomra

Jövő tavaszra lesz „működőképes” a Szabadkai Népszínház

2023.09.29
10:52
Forrás
Pannon RTV
Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke Instagram-oldalára azt írta, nehéz, de sikeres harmadik találkozót valósított meg a kivitelezőkkel és a felügyelő szervekkel Szabadkán annak érdekében, hogy a Népszínház jövő tavasszal működőképes legyen.

Mint fogalmazott: Stevan Bakić polgármesterrel együtt precíz és világos feladatokat és határidőket határoztak meg, ugyanis - mint írja -, a közvélemény elvárja és követeli, hogy a munkálatok a következő hónapokban befejeződjenek. Hozzátette, ehhez minden szükséges feltételt megteremtettek.

A Népszínház épületét 2007 júniusában kezdték bontani, majd újjáépíteni. A társulatok azóta ideiglenes helyszíneken próbálnak és játsszanak. Az eredetileg meghatározott pénzügyi kereteket és határidőket már számtalanszor átlépték - legutóbb például pont Igor Mirović jelentette be, hogy az első előadásokat 2024 elején láthatja a közönség az új épületben.

Szabadkai Népszínház
Igor Mirović

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 16:57

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.