Ugrás a tartalomra

Kerékpáros sisakot kapnak a magyarkanizsai elsősök

2019.10.15
13:49
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A hét folyamán Magyarkanizsa község mind a 13 településének első osztályos tanulóihoz ellátogatnak a helyi Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai, valamint egy közlekedési rendőr is.

Összesen 176 elsős tanulóval szervezik meg a hagyományos közlekedésbiztonsági akciót. Ennek célja, hogy a gyerekek biztonságosan vegyenek részt a forgalomban. Ennek apropóján az állami Közlekedésbiztonsági Ügynökség egy-egy könyvvel ajándékozza meg az elsősöket, Magyarkanizsa község jóvoltából pedig mindannyian kerékpáros sisakot kapnak. „Magyarkanizsa község Közlekedésbiztonsági Bizottságának van egy saját kis költségvetése, amely a község területén elkövetett közlekedési kihágásokból folyik be. Az állam ugyanis a megfizettetett bírságok harminc százalékát visszautalja a mi bizottságunk költségvetésébe, és ebből tudunk vásárolni a gyerekeknek ajándékot. Tavaly kaptak bögrét és tollat, amire rá volt írva, hogy közlekedjenek szabályosan, az idén viszont kerékpáros biztonsági sisakokat fognak kapni” - részletezte Bajtai Balázs, a bizottság titkára.

Magyarkanizsa
közlekedésbiztonság
akció
elsősök
kerékpár
sisak

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.