Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Bartók Zsófia

Kerékpáros sisakot kapnak a magyarkanizsai elsősök

2019.10.15
13:49
2019.10.15
17:46
Forrás
Pannon RTV
A hét folyamán Magyarkanizsa község mind a 13 településének első osztályos tanulóihoz ellátogatnak a helyi Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai, valamint egy közlekedési rendőr is.

Összesen 176 elsős tanulóval szervezik meg a hagyományos közlekedésbiztonsági akciót. Ennek célja, hogy a gyerekek biztonságosan vegyenek részt a forgalomban. Ennek apropóján az állami Közlekedésbiztonsági Ügynökség egy-egy könyvvel ajándékozza meg az elsősöket, Magyarkanizsa község jóvoltából pedig mindannyian kerékpáros sisakot kapnak. „Magyarkanizsa község Közlekedésbiztonsági Bizottságának van egy saját kis költségvetése, amely a község területén elkövetett közlekedési kihágásokból folyik be. Az állam ugyanis a megfizettetett bírságok harminc százalékát visszautalja a mi bizottságunk költségvetésébe, és ebből tudunk vásárolni a gyerekeknek ajándékot. Tavaly kaptak bögrét és tollat, amire rá volt írva, hogy közlekedjenek szabályosan, az idén viszont kerékpáros biztonsági sisakokat fognak kapni” - részletezte Bajtai Balázs, a bizottság titkára.

Magyarkanizsa
közlekedésbiztonság
akció
elsősök
kerékpár
sisak

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.