Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Bartók Zsófia

Kerékpáros sisakot kapnak a magyarkanizsai elsősök

2019-10-15
13:49
2019-10-15
17:46
Forrás
Pannon RTV
A hét folyamán Magyarkanizsa község mind a 13 településének első osztályos tanulóihoz ellátogatnak a helyi Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai, valamint egy közlekedési rendőr is.

Összesen 176 elsős tanulóval szervezik meg a hagyományos közlekedésbiztonsági akciót. Ennek célja, hogy a gyerekek biztonságosan vegyenek részt a forgalomban. Ennek apropóján az állami Közlekedésbiztonsági Ügynökség egy-egy könyvvel ajándékozza meg az elsősöket, Magyarkanizsa község jóvoltából pedig mindannyian kerékpáros sisakot kapnak. „Magyarkanizsa község Közlekedésbiztonsági Bizottságának van egy saját kis költségvetése, amely a község területén elkövetett közlekedési kihágásokból folyik be. Az állam ugyanis a megfizettetett bírságok harminc százalékát visszautalja a mi bizottságunk költségvetésébe, és ebből tudunk vásárolni a gyerekeknek ajándékot. Tavaly kaptak bögrét és tollat, amire rá volt írva, hogy közlekedjenek szabályosan, az idén viszont kerékpáros biztonsági sisakokat fognak kapni” - részletezte Bajtai Balázs, a bizottság titkára.

Magyarkanizsa
közlekedésbiztonság
akció
elsősök
kerékpár
sisak

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.