Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kihirdették az Októberi Díj és a Novemberi Oklevél várományosainak névsorát

2021.10.15
17:00
2021.10.15
19:39
Forrás
Pannon RTV
Kihirdették az Októberi Díj és a Novemberi Oklevél 2021-es várományosainak névsorát Újvidéken, a Városi Képviselő-testület díszülésén.

Az Októberi Díjat olyan személyeknek ítélik oda, akik nagyban hozzájárultak a város gazdaságának és művelődésének fellendítéséhez, a Novemberi Oklevelet pedig azok kapják, akik a demokratikus hagyományok ápolásáért és a város szabad szellemiségének fejlesztéséért tettek sokat.

Idén érkezett az eddigi legtöbb ajánlás az Októberi Díjra, összesen tizenhat. Ebből hármat választott a bizottság: a nemrég elhunyt Jaroslav Pap fotóriportert, Borislav Perić asztaliteniszezőt és paralimpikont, valamint az újvidéki Pavla Savić Műszaki Középiskolát.

Pannon RTV

Milan Đurić, Újvidék alpolgármestere: „Büszkék vagyunk minden díjra, minden szívélyességre, minden elismerésre, amelyet ki fogunk osztani a javasolt jelölteknek, mert ők polgártársaink, szomszédaink, vállalkozóink, intézményeink és szervezeteink, akik hozzájárultak a város és a közösség népszerűsítéséhez a társadalomban, amelyben élünk. Még egyszer gratulálni szeretnék a jelölteknek, és várjuk őket a városházán.”

Októberi Díj
Novemberi Oklevél
névsor
Újvidék
díszülés
VKT

Most

13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű