Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lisztet osztottak Magyarkanizsán

2022.10.12
11:21
2022.10.12
16:49
Forrás
Pannon RTV
Szétosztották Magyarkanizsán a Magyarok Kenyere programban begyűjtött búzából készült lisztet. Több mint 60 család és intézmény vehette át az adományt, mely a Vajdasági Agrárszövetség jóvoltából került szétosztásra.

25 kilogramm lisztet vehetett át egy-egy család szerdán Magyarkanizsán. Az adományokért több községbeli településről is érkeztek, de bizonyos falvakba a tehergépkocsi szállította a lisztet. Az adományban a családok mellett többek között a kollégiumok és a lurkóházak üzemeltetői is részesültek.

Máté Nikoletta, elnök, a magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete: „1500 kilogramm lisztet kaptunk, amiből 60 család részesült az adományból Magyarkanizsán és a környező falvakban, itt nem csak nagycsaládosok kaptak, tehát nem csak az volt a fő szempont, hanem a rászoruló családokat is néztük.”

A lehető legjobbkor jött az adomány a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központnak is. Az intézmény a most kapott lisztet egy pékségnek adja majd, amely cserébe péksüteményeket biztosít a központ védenceinek.

Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „A szövetségtől 500 kilogramm búzalisztet kaptunk. Nagyon fontos ez számunkra, mert védenceink napi 8 órát tartózkodnak intézményünkben és napi három étkezést kell biztosítani nekik, ahol egy meleg étel, amit úgy rendelünk egy központból, míg a másik két étkezést nekünk kell elkészíteni.”

A Magyarok Kenyere- 15 millió búzaszem program keretén belül a Vajdasági Agrárszövetség ebben az évben közel 19 tonna búzát gyűjtött össze a termelők adományai által, melyből 12 tonna liszt készült.

Nagy Miklós, Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének az elnöke: „A tegnapi napon már a bánáti rész és a dél-bácskai részbe már eljuttattuk a kedvezményezetteknek. A mai napon Kanizsa községben, Szabadkára, Csantavérre, Tóthfaluba fogunk elmenni, úgy hogy az idei évben bővítettük azon listát, amely a kedvezményezetteket tartalmazza, úgyhogy most 30 olyan szervezet kap ebből a támogatásból, akik gyerekek élelmezésével foglalkoznak.”

A program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása, amelyben Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek.

Magyarok Kenyere program
magyarok kenyere
Magyarkanizsa
liszt

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.