Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Megkezdődött a falunapi programsorozat Csantavéren

2022.06.16
22:18
2022.06.17
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Hunyadi János Általános Iskola és a Kobzart civil szervezet szervezésében az iskola diákjai és a helyi művészek mutatták be tehetségüket a csantavéri színházban.

A Sokszínű népművészet című előadással kezdődött a falunapi programsorozat Csantavéren. A diákok és a helyi művészek egyebek mellett szavalatokkal, dalokkal, néptánccal, de angol nyelvű színdarabbal szórakoztatták a közönséget.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az esemény egy korábban meghirdetett fotópályázat eredményhirdetésével kezdődött. Erre a diákok saját fotóikkal jelentkezhettek. Ezután pedig színre léptek a diákok, akiktől különböző szavalatokat és zenés előadásokat hallhatott a közönség. Tóth Bagi Kristóf, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Én a Bódás János Valahol ki van jelölve című versét fogom elszavalni. Ezt a verset szavaltam már el az ÁMV-n is, ahol sajnos nem sikerült helyezettnek lennem, azonban nagyon közel áll hozzám ez a vers, ezért itt is el fogom szavalni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az előadások során a helyi színjátszó és néptánc csoport is fellépett, majd az iskola kórusa megzenésített verseket adott elő. Kopunovity Edina, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Én kórusban fogok énekelni, a felső kórusban és remélem, hogy jól fog sikerülni.  árom verset fogunk előadni, melyek majdnem ugyanúgy kezdődnek.”

A csantavéri falunapot minden évben Páduai Szent Antal napja alkalmából rendezik meg, amikor színes programsorozattal ünnepel a falu. Ennek keretében már negyedik alkalommal rendezték meg a Sokszínű népművészet című ünnepi előadást is. Szedlár Barna Rózsa, tanár, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Az iskolának egy nagyon szép rendezvénye ez, ahol bemutatkoznak azok a tehetséges gyerekek és tehetséges művészek, akik valamiben bizonyítottak. Szavalók, színjátszók, táncosok, nagyon-nagyon sok gyerek, körülbelül 130 gyerek, aki részt vesz ebben a műsorban.”

Hétvégén, szombaton és vasárnap tovább folytatódik a falunapi rendezvénysorozat, amikor az érdeklődök gyalogtúrán, sporteseményeken, főzőversenyen, gyerekfoglalkozásokon és más szórakoztató programokon vehetnek részt.

Szabadka
Csantavér
Szedlár Barna Rózsa
Hunyadi János Általános Iskola
falunap

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.