Ugrás a tartalomra
King Vision

Megünnepelték a község napját Óbecsén

2022.08.01
17:13
2022.08.01
19:19
Forrás
Pannon RTV
A község éves díjait gazdaság, tudomány, művészet, sport és egyéb tevékenységi kategóriákban díszülésen osztották ki.

Délben tartották a község napi díjátadót Óbecsén. Az ünnepségen heten vehettek át díjat.

Lukács József, vezető, Ivo Lola Ribar cserkészosztag: „Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, mert a 35 éves munkásságom van benne. Nem terveztem ilyen hosszan a cserkészettel, legalábbis vezetőként foglalkozni, de valahogy elszaladt az idő, és még mindig a cserkészcsapat élén vagyok. Nagyon szépen köszönöm mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ma itt lehessek, és hogy átvegyem ezt a díjat.”

King Vision

Bartusz Valéria 40 évig tanított az Óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában. A neki ítélt községi díj kapcsán a tanítói hivatásról beszélt: „Ez hivatás, ami azt jelenti, hogy szívből kell adni mindent. Ne csak azért válasszák a tanítóképző kart, hogy elvégezzünk egy egyetemet. Csak olyan indíttatással menjünk, hogy ez életre szól, és minden szeretetünket, minden tudásunkat, mindent a pályának kell adni.”

King Vision

Óbecsén 2009. óta augusztus 1-je a község napja, Kiss Igor az óbecsei KKT elnöke reméli, hogy ez a nap egyre értékesebb lesz az óbecsei lakosok életében: „Én bízom benne, hogy attól függetlenül, hogy ez egy viszonylag újkeletű városnap, a polgárok szépen lassan átérzik, magukévá teszik és megélik ezeket a pillanatokat, ezt a napot. Úgy ahogy mi azt szeretnénk, és úgy ahogy az akkori honatyák ezt szerették volna elérni és üzenni a polgárság felé.”

King Vision

A község napja Óbecsén az egyenjogúság napja is, hiszen 1774. augusztus 1-jén Mária Terézia a kiváltságokról szóló második rendeletével megerősítette a Tisza menti koronakerület lakosságának adott kiváltságokat.

Óbecse
Kiss Igor
község napja

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.