Ugrás a tartalomra

Összegyűjtik a kiürült növényvédőszeres flakonokat Magyarkanizsa községben

2023.07.04
10:29
2023.07.04
16:26
Forrás
Pannon RTV
Az akció a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a falugazdászok közös szervezésében valósul meg több településen. Magyarkanizsán a gyűjtés július 11-én lesz a délelőtti órákban.

Az akció Horgoson kezdődik, majd Kispiacon, Magyarkanizsán, Oromhegyesen, Tóthfaluban és Oromon folytatódik. Az üres flakonok leadhatók zsákokban a fent említett településeken. Bővebb információt a magyarkanizsai falugazdász irodában kérhetnek az érdeklődők. A gyűjtésben egyébként a termelők mellett a vállalatok is részt vehetnek.

Skutera Éva, magyarkanizsai falugazdász: „A zsákok még igényelhetők a falugazdász irodában. Nálam munkanapokon 8 és 14 óra között, de ezen felül bármilyen zsákban is összegyűjthetik és tárolhatják addig a gazdák a kiürült flakonokat. Érdemes tudni, hogy 2021 óta, tehát már harmadik alkalommal szervezzük ezt meg, tehát a gazdák a következő években is számíthatnak erre az akcióra, és ezúttal szeretném megköszönni, azoknak a termelőknek, akik eddig is gyűjtötték és átadták.”

környezetvédelem
Skutera Éva

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.