Ugrás a tartalomra

Összegyűlni, és egy jót korcsolyázni, csusszanni

2023.12.07
10:59
2023.12.07
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat több külvárosi településén mobil jégpályákat állított fel, a Szabadka központjában található jégcsúszdát pedig várhatóan a hét végétől lehet majd használni.

A Szabadka központjában felállított jégcsúszda csúszófelületének kialakítása lassan a végéhez közeledik.

Sergej Kuzman, várostervező, Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat: „Várhatóan a hét végén már használható lesz, de legkésőbb hétfőn, az időjárási viszonyok függvényében. Bárki használhatja majd ingyenesen, a jégcsúszdára a felszerelés biztosítva lesz. Itt lesznek a dolgozóink, akik az érdeklődőknek megmutatják, hogyan kell használni a jégcsúszdát.”

A jégcsúszda reggel 9-től este 9-ig lesz használható 2024. január 31-ig.

A Szabadka város önkormányzata által létesített mobil korcsolyapályák néhány napon belül, azaz december 10-e körül kezdenek el a tervek szerint működni Szabadkán, a Harcosok Sorakozója lakótelepen, továbbá Palicson, Hajdújáráson, Csantavéren, Nagyfényen és Tavankúton is.

A hajdújárási gyerkőcök már izgatottan várják, hogy kialakítsák a jégréteget a kultúrotthon udvarában felállított korcsolyapályán.

Csunkám Alex, Hajdújárás: „Szerintem azért jó ez az egész, mivel ott összegyűlhetnek a hajdújárási népek, ismerkedhetnek, és bírnak egy jót korcsolyázni.”

Deák Denisz, Hajdújárás: „Nem tudok korcsolyázni, de én örülők, hogy nyílik. Legalább itt is lesz, Hajdújáráson.”

A pályákat már elkezdték locsolni, és amint a jég megfelelő vastagságú lesz, beüzemelik őket.

Ercsi Hargita, idegenforgalommal megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka:
„ Tehát 10-e környékén, plusz-mínusz egy-két nap.
- A gyerkőcök és minden érdeklődő ezt ingyenesen használhatja?
- Igen, a városnak a korcsolyapályái vannak kihelyezve, tehát a város volt, aki kihelyezte őket, és minden ingyenes. A használata is ingyenes, és lehet korcsolyákat is bérelni, tehát ingyen kapják a korcsolyákat. Ezenkívül vannak ilyen kis eszközök, pingvinek, amikkel meg tudnak a gyerekek tanulni korcsolyázni, tolják maguk előtt.”


Palicson a női strandhoz közeli nagy parkolóban állították fel az alkalmi műjégpályát.

mobil jégpálya
Szabadka
jégcsúszda

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű