Ugrás a tartalomra

Saját székházat kapott a Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége Szabadkán

2024.02.29
20:22
2024.02.29
20:42
Az eseményt Szalai Attila karikaturista kiállítása tette ünnepélyesebbé.

Az 1965-ben alakult szövetség ennek köszönhetően először tudta saját épületben megünnepelni fennállását az Arsenije Čarnojević és a Jovan Jovanović Zmaj utcák sarkán. A szövetségnek jelenleg 25 aktív tagja van, az egyesületek jelentős részét pedig fiatalok alkotják - emelte ki Hulló István, a szabadkai Szakegyesületek és Társulatok Szövetségének elnöke.

Hulló István, elnök, Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége, Szabadka: „Végre van egy hely, ahol összejöhetünk, ahol akár beszélgetések, akár tárlatok vagy projektek tudnak megvalósulni teljes mértékben önállóan. Ez egy nagy dolog egy olyan városban, ahol nagy hagyománya van a civil szerveződésnek, hiszen a civilek gyakorlatilag egy társadalom, egy közösség, egy város, egy ország fokmérője, tehát hogy mennyire demokratikus a jelen. Nagyon fontos, hogy a civilek előbb vagy utóbb egy társadalmi párbeszédet alakítsanak ki és mi ezt szeretnénk tulajdonképpen.”

Szabadka
Szakegyesületek és Társulatok Szövetsége

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.