Ugrás a tartalomra
eagrar.gov.rs

Segítség az eligazodáshoz az eAgrar portálon

2023.03.26
13:24
2023.03.26
18:12
Forrás
Pannon RTV
Hétfőtől kezdve a falugazdász iroda mellett három helyi közösségben is elvégezhetik az eAgrar portálra való bejelentkezést, és módosíthatják gazdaságuk adatait a termelők Magyarkanizsa községben.

Oromon, Adorjánon és Martonoson is várják azokat, akik segítséget szeretnének kérni. Itt a titkárok segítenek a gazdáknak - nyilatkozta Bata Erzsébet. A magyarkanizsai Gazdakör elnöke egyúttal felhívja a tejtermelők figyelmét arra is, hogy a jövő hét folyamán igényelhető már a tejprémium az első negyedévre, amelyet az állam április 3-tól kezd el folyósítani az állattenyésztőknek.

„Hétfő reggeltől teljes kapacitással fognak dolgozni, a termelők bizalommal fordulhatnak hozzájuk, valamint a Községházán is kettő községi tisztviselő besegít a három falugazdász lánynak, ami azt jelenti, hogy összesen nyolcan fognak ezen dolgozni Kanizsa község területén. Úgy érzem, ez egy nagy könnyítést fog a termelőknek hozni, nem lesz akkora sor. A másik fontos információ a jövő hétre a tejtermelőkre vonatkozik, hogy készítsék el a dokumentációt az átadott tejmennyiséggel kapcsolatban, tehát minden hivatalos dokumentációt, amivel rendelkeznek a tejgyáraktól, ugyanis a tejprémiumot is igényelni kell elektronikusan a következőkben.”

Falugazdász
eAgrar
e-agrár
Magyarkanizsa
Gazdakör
Bata Erzsébet
gazda
termelő
Orom
Adorján

Most

15:20, Frissítve: 15:26

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű