Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szélesre tárni a digitális világot az idősebb korosztály számára

2022.06.14
15:56
2022.06.14
17:46
Forrás
Pannon RTV
Innovatív, jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez elnevezésű Erasmus+ nemzetközi projekt találkozójára került sor Magyarkanizsán.

A projekt célja szélesre tárni a digitális világot az idősebb korosztály számára. A mostani találkozó alkalmával a tapasztalatcserén volt a hangsúly, elsősorban a fiatalok bevonásának tapasztalatairól esett szó az eseményen. Elhangzott továbbá, hogy őszre ismét számíthatnak majd az idősek hasonló tanfolyamra Magyarkanizsán.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa OMI, Magyarkanizsa: „Én szerintem az idősek és egyáltalán a felnőttek képzésében az a jó, hogy ők valóban motiváltak. Azok jönnek el, akik tényleg tanulni akarnak, ezek nem kötelező programok. Aki jelen van és tényleg tanulni akar az odafigyel, az kezdeményez, az aktívan részt vesz a képzésben és hát valójában az a cél, hogy a végén mindannyian elégedetten távozzunk és ez eddig sikerült.”

Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.