Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szélesre tárni a digitális világot az idősebb korosztály számára

2022.06.14
15:56
2022.06.14
17:46
Forrás
Pannon RTV
Innovatív, jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez elnevezésű Erasmus+ nemzetközi projekt találkozójára került sor Magyarkanizsán.

A projekt célja szélesre tárni a digitális világot az idősebb korosztály számára. A mostani találkozó alkalmával a tapasztalatcserén volt a hangsúly, elsősorban a fiatalok bevonásának tapasztalatairól esett szó az eseményen. Elhangzott továbbá, hogy őszre ismét számíthatnak majd az idősek hasonló tanfolyamra Magyarkanizsán.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa OMI, Magyarkanizsa: „Én szerintem az idősek és egyáltalán a felnőttek képzésében az a jó, hogy ők valóban motiváltak. Azok jönnek el, akik tényleg tanulni akarnak, ezek nem kötelező programok. Aki jelen van és tényleg tanulni akar az odafigyel, az kezdeményez, az aktívan részt vesz a képzésben és hát valójában az a cél, hogy a végén mindannyian elégedetten távozzunk és ez eddig sikerült.”

Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.