Ugrás a tartalomra
Pannon RT/Csipak Edvin

Támogatási szerződéseket írtak alá Kishegyesen

2018.02.01
13:40
2018.02.01
15:59
Forrás
Pannon RTV
A község három éve támogatja költségvetési eszközeiből pályázat útján a közérdekű népjóléti és humán tevékenységeket folytató szervezetek munkáját. Idén 5 millió dinárt osztottak szét.

Az Izida Anya- és Gyerekvédelmi Társulat 1999 óta foglalkozik különleges bánásmódot igénylő személyekkel. Ma már napközit működtetnek. A támogatás lehetőséget nyújt számukra, hogy megfelelő szakembereket alkalmazzanak. Faragó Papp Boglárka, elnökhelyettes, Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, Bácsfeketehegy: „Nagyon köszönjük a községnek, hogy immár másodszor támogat bennünket ezzel a pályázattal, mert így szakemberekhez juthatunk. Az ő fizetésüket tudjuk finanszírozni. Így nem csak önkéntesek részesednek a munkánkban, hanem szakemberek is. Pszichológus, dialektológus, gyógypedagógus, munkaterapeuta, orvos, szakember.”

Pannon RT/Csipak Edvin

A Nők Kishegyesi Fóruma 2010 óta működik együtt az önkormányzattal. Ugyanis ettől az évtől kezdve a szervezet révén vezették be a falugondnoki szolgálatot. Zsidai Erzsébet, elnök, Nők Kishegyesi Fóruma: „Ez a mai aláírás azért fontos, mert ezáltal biztosítva van a falugondnokoknak az éves fizetése, illetve a járművünk. A Nők Kishegyesi Fórumának van egy járműve, amivel szállítjuk az időseket, betegeket. A járművünket le tudjuk regisztrálni évente.”

Pannon RT/Csipak Edvin

A szabadkai Caritas és a kishegyesi önkormányzat 2008-ban hozta létre a házi ápolás szolgálatának hálózatát. Az együttműködés azóta is töretlen. Ricz Gábor, igazgató, Caritas, Szabadka: „Az első pillanattól kezdve egy óriási nyitottság volt az önkormányzat oldaláról. Előszőr, mint projekt működött, utána pedig az éves költségvetésbe került, és sok évre visszamenőleg három munkatársunk fizetését fizetik.”

Pannon RT/Csipak Edvin

A község tavaly növelte meg a támogatás összegét 2 millió dinárral. Lukács Klára, szociális ügyekkel megbízott községi tanácstag, Kishegyes: „Reménykedem benne, hogy tudjuk még majd növelni is, és bővíteni ezeket a szolgáltatásokat. Mivel, hogy egy falugondnok és egy gerontológiai háziasszony van egy-egy településre, az néha határokat szab.”

Idén az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat 2 millió, míg a Caritas és a Nők Kishegyes Fóruma másfél-másfél millió dinár támogatást kapott.

Kishegyes
izida
Nők Fóruma
Caritas

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!