Ugrás a tartalomra
csapból folyik a víz
illusztráció: Pixabay

Teljes kapacitással működhet a nagybecskereki vízgyár

2019-08-08
09:04
2019-08-08
09:28
Forrás
Magyar Szó
Csütörtök délutántól teljes kapacitással fog működni a nagybecskereki vízgyár. Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz.

Nenad Obradović, a vízgyárat működtető Sinertech vállalat vezérigazgatója a napokban elmondta, hogy megérkeztek a még hiányzó, külföldről megrendelt alkatrészek, melyek beépítése azonnal megtörténik. Ezzel pedig teljes egészében összeáll és működőképes lesz a berendezés - írja a Magyar Szó.

Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz. A megtisztított vizet folyamatosan ellenőrzik majd, a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit pedig ismertetik a közvéleménnyel. Az igazgató azt is elmondta, hogy a kezdeti három helyett, mostantól csak egyfajta vegyszert használnak a víz megtisztítására.

Jelenleg a városi vízvezeték-hálózat vízmennyiségének 25-30 százalékát biztosítják a vízgyárból. Nagybecskereken a megengedettnél magasabb arzéntartalom miatt 2004 óta tilos a vezetékes víz használata.

vízgyár
Nagybecskerek

Most

21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.