Ugrás a tartalomra
csapból folyik a víz
illusztráció: Pixabay

Teljes kapacitással működhet a nagybecskereki vízgyár

2019-08-08
09:04
2019-08-08
09:28
Forrás
Magyar Szó
Csütörtök délutántól teljes kapacitással fog működni a nagybecskereki vízgyár. Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz.

Nenad Obradović, a vízgyárat működtető Sinertech vállalat vezérigazgatója a napokban elmondta, hogy megérkeztek a még hiányzó, külföldről megrendelt alkatrészek, melyek beépítése azonnal megtörténik. Ezzel pedig teljes egészében összeáll és működőképes lesz a berendezés - írja a Magyar Szó.

Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz. A megtisztított vizet folyamatosan ellenőrzik majd, a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit pedig ismertetik a közvéleménnyel. Az igazgató azt is elmondta, hogy a kezdeti három helyett, mostantól csak egyfajta vegyszert használnak a víz megtisztítására.

Jelenleg a városi vízvezeték-hálózat vízmennyiségének 25-30 százalékát biztosítják a vízgyárból. Nagybecskereken a megengedettnél magasabb arzéntartalom miatt 2004 óta tilos a vezetékes víz használata.

vízgyár
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.