Ugrás a tartalomra
csapból folyik a víz
illusztráció: Pixabay

Teljes kapacitással működhet a nagybecskereki vízgyár

2019-08-08
09:04
2019-08-08
09:28
Forrás
Magyar Szó
Csütörtök délutántól teljes kapacitással fog működni a nagybecskereki vízgyár. Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz.

Nenad Obradović, a vízgyárat működtető Sinertech vállalat vezérigazgatója a napokban elmondta, hogy megérkeztek a még hiányzó, külföldről megrendelt alkatrészek, melyek beépítése azonnal megtörténik. Ezzel pedig teljes egészében összeáll és működőképes lesz a berendezés - írja a Magyar Szó.

Az illetékes ígérete szerint a nagybecskerekiek csapjából csordogáló víz mától végre iható lesz. A megtisztított vizet folyamatosan ellenőrzik majd, a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit pedig ismertetik a közvéleménnyel. Az igazgató azt is elmondta, hogy a kezdeti három helyett, mostantól csak egyfajta vegyszert használnak a víz megtisztítására.

Jelenleg a városi vízvezeték-hálózat vízmennyiségének 25-30 százalékát biztosítják a vízgyárból. Nagybecskereken a megengedettnél magasabb arzéntartalom miatt 2004 óta tilos a vezetékes víz használata.

vízgyár
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.