Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Express Channel

Többféle szerepet tölt majd be a megújuló hotel Topolyán

2021-01-28
14:14
2021-01-28
17:23
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan megkezdődik a Topolya központjában található hotel épületének felújítása. Az épület egy művelődési-, közigazgatási-, közösségi központ lesz, amelyben helyet kap egy 59 férőhelyes diákkollégium is.
Pannon RTV/Express Channel

Így fog kinézni a Topolya központjában található egykori hotel épülete, amikor elkészül. Az épület leendő arculatát a famintázat, a sárga és fehér színek használata fogja meghatározni - emelte ki Rind Anzelm, a RindProject képviselője: „Sajnos kijelenthető, hogy az épület a mostani állapotában nem stabil, nem használható és veszélyes is. Hogy földrengésbiztossá tegyük, betonfalakat fogunk beépíteni az alapoktól a tetőig. Valamint szükség lesz még a födémszerkezetek szanálására és a tartófalak, oszlopok megerősítésére.”

Pannon RTV/Express Channel

A topolyai Művelődési Ház összekötő, adminisztratív szerepet képvisel ebben a munkafolyamatban.

Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „A pénz megérkezett, és a Művelődési Ház a kedvezményezett, az azt jelenti, hogy ebben a történetben egy összekötő, adminisztratív munkát végzünk. Összekötjük és felügyeljük, tehát összehangoljuk az egész folyamatot. A következő nagy lépés majd most a közbeszerzési eljárás kiírása és annak az előkészítése, valamint a lefolytatása.”

Pannon RTV/Express Channel

A hotel művelődési, közigazgatási, közösségi központ lesz, amelyben egy nagy konferenciaterem és 59 férőhelyes diákkollégium is helyet kap majd, amely a diákokon kívül mások elszállásolására is alkalmas lehet - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A szálláshelyek mellett az épületben helyet kap majd egy nagy konferenciaterem, valamint irodahelyiségeket szeretnénk kialakítani, és az a célunk, hogy ide költöztessük át a teljes városi önkormányzatot, azaz a közigazgatást. Így szeretnénk egyszerűbbé tenni az ügyintézést a polgárok részére.”

A teljes projekt 440 millió dinárba kerül, amelyből 1 milliárd 30 millió forintot, tehát 333 millió 400 ezer dinárt a Magyar Kormány biztosít. A fennmaradó összeget Topolya Község költségvetésből tervezik előteremteni.

hotel
Topolya
Csípe Tímea
Szatmári Adrián
felújítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.