Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tyúklétra, avagy mi csorog a nyakunkba Temerinben?

2021.05.22
14:31
2021.05.22
16:23
Forrás
Pannon RTV
Újraindult a színházi élet Temerinben. A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben működő amatőr színjátszó csoport nyilvános főpróbát tartott.
Pannon RTV

A Tyúklétra című darabban profi és amatőr színészek is játszanak, a lelkesedés pedig hatalmas, hiszen lassan egy éve várnak a bemutatóra.

Petro Ildikó, színész, Temerin: „Bele tudom magam élni ebbe a szerepbe, már nem ilyen a karakterem, mint amit most megformálok, de ez is egy kihívás.”

A színdarabot Rókus Zoltán, a Szabadkai Népszínház fiatal színésze írta.

László Sándor, rendező: „Egy nagyon izgalmas előadással, egy szórakoztató, de elgondolkodtató előadással állunk a temerini közönség elé.”

A darab bemutatója ma este 8-kor lesz, a repríz pedig holnap.

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület a koronavírus-járvány miatt szüneteltette tevékenységeit, de most a járvány enyhülésével visszatér az élet.

Varga Flórián, Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület, elnök, Temerin: „Meg is indítottuk és észre is vettük, hogy van is kedvük az embereknek. Persze van aki felvette a vakcinát, van aki átesett a betegségen, ez is hozzájárult, hogy bátrabbak legyünk, az egész helyzet is javult. Most az utóbbi egy hónapban intenzív próbák vannak.”

A színjátszócsoport tájolásra is készül az előadással, így Vajdaság más részein is láthatják ezt a darabot.

színház
Temerin
Tyúklétra
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően