Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újvidék: Rengeteg autó, kevés parkoló

2020-07-13
14:50
2020-07-13
17:34
Forrás
Pannon RTV
Egyre több az autó, és egyre kevesebb az üres parkolóhely. Nincs ez másképp Újvidéken sem. Éppen ezért csak az idén több új parkolóhelyet is átadtak a városban.

Ma a Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Középiskola mögötti Komenski téren fejeződtek be a munkálatok. Az újvidéki Parking Servis Közvállalat részben saját forrásból, részben pedig városi támogatással végzi a parkolóhelyeken a munkálatokat. Az idén Újvidék több vársorészében került sor új parkolók létesítésére.

Stevan Lugonja,a Parking Servis Közvállalat igazgatója: "Néhány hónappal ezelőtt megnyitottunk 100 újabb parkolóhelyet a Munkás utcában, utána még 200-at a Strandnál, múlt héten pedig befejeztük a karbantartási munkálatokat a Pancsovai utcában és a Momčilo Tapavica utcában."

A ma befejezett Komenski téri parkolón a munkálatok május végén kezdődtek. A befektetés értéke közel 15 millió dinár. A parkolóhelyek mellett rendezték a gyalogjárdákat, az útszakaszt, a vízvezetéket és a csatornahálózatot is.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere: "45 új parkolóhelyünk van ezen a területen. Ez a tér nagy forgalmi terhelés alatt van, mivel néhány lakóépület udvarában, valamint a Műszaki Szakfőiskola mellett és az Elektrotechnikai Középiskola közvetlen közelében van, és egy óvoda is található itt, a hátam mögött."

A városvezetés a következő három évben négy garázs kiépítését tervezi, 1130 parkolóhellyel. A munkálatokat egy osztrák-szerb konzorcium fogja végezni.

parkoló
építés
Újvidék
autó
Miloš Vučević

Most

13:56

Kezdődnek a BL csoportküzdelmei

Ma elrajtol a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonja. A Ferencváros szurkolóinak pedig külön öröm, hogy 25 év után kedvenc csapatuk is pályára lép a BL-ben.

Népszerű