Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Víz 2023 - konferencia a vizek védelmében Palicson

2023.05.31
14:20
2023.05.31
16:48
Forrás
Pannon RTV
Korábban már történtek intézkedések a Palicsi-tó vízminőségének feljavítása érdekében.

A résztvevőket a házigazda, Szabadka Város nevében Bognár Pásztor Hajnalka, mezőgazdasággal megbízott tanácstag köszöntötte. Üdvözlő beszédében elmondta, nem elhanyagolható a település turisztikai vonzereje sem, így a tanácskozás résztvevőit arra buzdította, tegyenek egy sétát a Palicsi-tó partján.

Bognár Pásztor Hajnalka, mezőgazdasággal megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „A szennyvíztisztítónk is egy nagyon modern, Szerbiában egyedülálló, és történtek már azon is beruházások, hogy még jobbá tegyük a víznek a minőségét, amely a tisztítás után visszakerül a Palicsba. Történtek az Ecolacus projekten belül olyan befektetések a német KfW Bank jóvoltából és a városi önkormányzat jóvoltából, amelyekkel szintén tudtuk javítani a tó melletti térség biodiverzitását is, hogy növeljük, és hogy megvédjük az ott lévő állatokat, madarakat és növényeket.”

Palics
konferencia
víz

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.