Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta 2030 - elfogadták a fejlesztési tervet

2022.03.29
11:05
2022.03.29
16:03
Forrás
Pannon RTV
Elfogadásra került Zenta 2030-ig szóló fejlesztési terve a Községi Képviselő-testület mai, 24. rendkívüli ülésén.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A képviselők négy napirendi pontot vitattak meg, amelyek lényegében fejlesztési politikát tartalmaznak. A környezetvédelmi adóból befolyt összeget javarészt a regionális depónia finanszírozására, valamint a zaj- és levegőszennyezés mérésére fordítják.

Emellett elfogadásra került az úgynevezett kétéves foglalkoztatási akcióterv is, amelynek keretében közmunkaprogram kerül kiírásra idén, illetve jövőre az egészségügyben dolgozó gyakornokok bérezése oldódhat meg ennek köszönhetően.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Valamint elfogadtunk a nyolcéves fejlesztési tervet, amelyben azt a víziót írjuk le, hogy mit szeretnénk, hogy Zenta hogyan nézzen ki 2030-ra. Milyen fejlesztéseket tartalmazna ez a nyolcéves időszak, mik lesznek a nehézségek ebben a nyolcéves időszakban, mik lesznek, a kiugrási lehetőségek - lényegében erről írunk egy közel 70-80 oldalon. Ennek a stratégiának a kidolgozásában részt vettek a zentai vállalkozók, civil szervezetek, több mint 400 polgár önkéntes alapon. Nagyon reméljük, hogy ez a közös zentai elképzelés meg fog valósulni 2030-ra és olyan városban fogunk élni, amilyet mindannyian szeretnénk.”

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
Sztantity Szebasztián
fejlesztési terv

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.