Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta 2030 - elfogadták a fejlesztési tervet

2022.03.29
11:05
2022.03.29
16:03
Forrás
Pannon RTV
Elfogadásra került Zenta 2030-ig szóló fejlesztési terve a Községi Képviselő-testület mai, 24. rendkívüli ülésén.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A képviselők négy napirendi pontot vitattak meg, amelyek lényegében fejlesztési politikát tartalmaznak. A környezetvédelmi adóból befolyt összeget javarészt a regionális depónia finanszírozására, valamint a zaj- és levegőszennyezés mérésére fordítják.

Emellett elfogadásra került az úgynevezett kétéves foglalkoztatási akcióterv is, amelynek keretében közmunkaprogram kerül kiírásra idén, illetve jövőre az egészségügyben dolgozó gyakornokok bérezése oldódhat meg ennek köszönhetően.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Valamint elfogadtunk a nyolcéves fejlesztési tervet, amelyben azt a víziót írjuk le, hogy mit szeretnénk, hogy Zenta hogyan nézzen ki 2030-ra. Milyen fejlesztéseket tartalmazna ez a nyolcéves időszak, mik lesznek a nehézségek ebben a nyolcéves időszakban, mik lesznek, a kiugrási lehetőségek - lényegében erről írunk egy közel 70-80 oldalon. Ennek a stratégiának a kidolgozásában részt vettek a zentai vállalkozók, civil szervezetek, több mint 400 polgár önkéntes alapon. Nagyon reméljük, hogy ez a közös zentai elképzelés meg fog valósulni 2030-ra és olyan városban fogunk élni, amilyet mindannyian szeretnénk.”

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
Sztantity Szebasztián
fejlesztési terv

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.