Ugrás a tartalomra

Zenta 2030 - elfogadták a fejlesztési tervet

2022.03.29
11:05
2022.03.29
16:03
Forrás
Pannon RTV
Elfogadásra került Zenta 2030-ig szóló fejlesztési terve a Községi Képviselő-testület mai, 24. rendkívüli ülésén.

A képviselők négy napirendi pontot vitattak meg, amelyek lényegében fejlesztési politikát tartalmaznak. A környezetvédelmi adóból befolyt összeget javarészt a regionális depónia finanszírozására, valamint a zaj- és levegőszennyezés mérésére fordítják.

Emellett elfogadásra került az úgynevezett kétéves foglalkoztatási akcióterv is, amelynek keretében közmunkaprogram kerül kiírásra idén, illetve jövőre az egészségügyben dolgozó gyakornokok bérezése oldódhat meg ennek köszönhetően.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tag, Zenta KT: „Valamint elfogadtunk a nyolcéves fejlesztési tervet, amelyben azt a víziót írjuk le, hogy mit szeretnénk, hogy Zenta hogyan nézzen ki 2030-ra. Milyen fejlesztéseket tartalmazna ez a nyolcéves időszak, mik lesznek a nehézségek ebben a nyolcéves időszakban, mik lesznek, a kiugrási lehetőségek - lényegében erről írunk egy közel 70-80 oldalon. Ennek a stratégiának a kidolgozásában részt vettek a zentai vállalkozók, civil szervezetek, több mint 400 polgár önkéntes alapon. Nagyon reméljük, hogy ez a közös zentai elképzelés meg fog valósulni 2030-ra és olyan városban fogunk élni, amilyet mindannyian szeretnénk.”

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
Sztantity Szebasztián
fejlesztési terv

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű