Ugrás a tartalomra

Zöldülj falum!

2023.11.27
14:59
2023.11.27
16:24
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót szerveztek Keviben. Az esemény a helyi Móra István Művelődési Egyesület hagyományos programja.

Gyerekek és szüleik közösen ültettek fákat Keviben hétfőn délelőtt.

Fejes Tivadar: „Hasznosak a fák, és mindig kell locsolni. Meg a levegőt tisztítja, adja a friss levegőt, és a sok gyümölcsöt nekünk adják.”

A faültetési akció a közösségért való kiállást is szimbolizálja, valamint a jövőbe vetett hitet is - mondta Sztantity Szebasztián, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselőjelöltje.

Sztantity Szebasztián, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje: „Minden évben Keviben annyi fát ültetnek, ahány elsős van az általános iskolában. Az önkormányzat részéről mi minden évben szoktuk támogatni azokat a törekvéseket, amelyeket a kis közösségek megfogalmaznak.”

A gyerekek környezettudatosságra való nevelésében is fontos szerepet játszik a faültetési akció - emelte ki Perpauer Attila.

„Ebben az évben öt fát ültetünk el, hiszen öt elsősünk van. Az elmúlt években pedig a Segítő Mária Szobornál lettek a fák elültetve. Ebben az évben pedig a kevi iskola udvarába ültetjük el az öt fát, amelyet az önkormányzat ajándékozott számunkra.”

A projektet Zenta Község Önkormányzata, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, és a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatta.

Kevi
faültetési akció
gyermekek

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.