Ugrás a tartalomra

15 millió euró Szerbiának sürgős szükségletekre

2020.03.31
13:06
2020.03.31
13:19
Forrás
Novosti.rs
A szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős európai biztossal tárgyalt a szerb államfő.

Szerbia számára 15 millió euró válik elérhetővé sürgős szükségletekre - erről tárgyalt Várhelyi Olivérrel a szerb államfő. Aleksandar Vučić telefonon egyeztetett a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős európai biztossal a COVID-19-es koronavírus terjedésének leküzdésében folytatott együttműködésről. Várhelyi bízik benne hogy az unió, tekintettel az EU-tagállamok jelenlegi szükségleteire és helyzetére, pozitívan reagál majd Szerbia polgári védelmi mechanizmusának támogatására irányuló kérésére.

Várhelyi és Vučić egyetértett abban, hogy szükség van a Nyugat-Balkán és az Európai Unió közötti együttműködésre, és az intézkedések összehangolására, mert a koronavírus-járvány ellen csak szoros együttműködéssel és a szolidaritással lehet reagálni. A szerb államfő kiemelte, hogy országa hálás az EU által eddig nyújtott segítségért a COVID-19 elleni küzdelemben.

EU
koronavírus
Várhelyi Olivér
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.