Ugrás a tartalomra

„1999 óta nem volt ekkora a nyomás Szerbián”

2022.09.26
10:42
2022.09.26
15:18
Forrás
Szerbiai RTV
Ez a szerb államfő New York-i beszédére adott reakció, amit az Egyesült Nemzetek évi közgyűlésén mondott el - nyilatkozta a Pink Televíziónak Ana Brnabić.

A szerb miniszterelnök elmondta, hogy a nyomás a Szerbia és Oroszország Külügyminisztériuma közötti konzultációs terv aláírása miatt is megnőtt, és kijelentette, hogy a dokumentum miatti negatív reakciók szükségtelenek, mert jogilag nem kötelezi a feleket, viszont már 26 évre visszamenőleg mindig aláírták.

Kiemelte, vasárnap is próbált tárgyalni az EU képviselőivel, de nincs helye a megbeszélésnek, nem hallanak minket, ezek súlyos zsarolások, fenyegetések - tette hozzá a miniszterelnök.

Amerikai reagálás

Jelen pillanatban senkinek sem kellene semmit sem aláírni Oroszországgal - véli az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete. Christopher Hill hozzátette, számára nem teljesen világos, mit is tartalmaz az a dokumentum, amelyet Szerbia és Oroszország aláírt New Yorkban, de reményei szerint hamarosan fény derül a benne foglaltakra. Úgy fogalmazott, az ENSZ múlt heti ülésén országa eredményes tárgyalásokat folytatott Szerbiával, és csak ezután jutott el a hír hozzájuk az aláírt megállapodásról, aminek szeretnék megismerni a részleteit.

Ana Brnabić
ENSZ közgyűlés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.